• BIST 9411.15
  • Altın 4115.021
  • Dolar 38.3171
  • Euro 43.6614
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

ABD-İsrail-Türkiye ve Kıbrıs!

Doğal gaz konusunda ABD temsilcisinden "seçenekler" açıklaması...
ABD-İsrail-Türkiye ve Kıbrıs!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry’nin enerji konularıyla ilgili temsilcisi Amos Hochstein, yeni doğal gaz keşiflerinden istifade edilmesi olanaklarının, daha yakın bağlar kurmaları için, İsrail ve Türkiye de dahil olmak üzere, Doğu Akdeniz ülkeleri için eşsiz bir fırsat yarattığını söyledi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, telefonla Bloomberg’e demeç veren Hochstein, bölge ülkelerinin, doğal keşiflerinin yolunun açılabilmesi için işbirliğinde bulunmaları gerektiğine dikkat çekerek, İsrail’in doğal gaz alanında Leviathan parselinden Türkiye’ye boru hattı (seçeneğiyle) ilerlediğinin görüldüğünü, aynı zamanda İsrail’in Mısır’daki sıvılaştırma terminallerine yönelik bir deniz altı boru hattı seçeneğini de incelemekte olduğunu belirtti.

Hochstein’ın, bu iki seçeneğin de hayata geçirilmesi için Leviathan parselinde yeterince gaz olduğu değerlendirmesinde bulunduğunu kaydeden gazete, öte yandan Hochstein’ın, Türkiye-İsrail anlaşmasının başarılı olması için arabuluculuk yaptığının görüldüğünü belirtti.

“Kıbrıs’ın ise çözüm olması ve boru hattının Kıbrıs üzerinden geçmesi olanağı olduğu takdirde, doğal gazın taşınmasıyla ilgili alternatif güzergâhlara eklenebileceğini” yazan gazete, Hochstein’ın “adanın gelecekteki statüsüyle ilgili bir anlaşmaya varılabilmesi durumunda, yalnızca İsrail-Türkiye bağlantısı değil, Kıbrıs doğal gazının da üretim ve varış noktasının geleceğinin kilidinin açılmış olacağını söylediğini” ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler