• BIST 9338.58
  • Altın 3870.482
  • Dolar 38.0028
  • Euro 42.5233
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 7 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

ABD: Kaynağımız Türk hükümetiydi

Ankara'daki saldırıdan iki gün önce kendi vatandaşları için bir uyarı mesajı yayımlayan ABD Büyükelçiliği, saldırının ardından açıklama yaptı, aldıkları istihbaratın "Türk hükümeti kaynaklı" olduğunu duyurdu.
ABD: Kaynağımız Türk hükümetiydi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 11 Mart’ta Ankara’da Bahçelievler civarında ‘terörist saldırı’ olabileceğini duyurmuştu. Bahçelievler, saldırının gerçekleştiği Kızılay’a yaklaşık 4 kilometre mesafede.

Saldırının ardından ABD'nin bu uyarısı sosyal medyada çok konuşuldu. Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği de bununla ilgili, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "ABD Büyükelçiliği'nin Ankara'daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkında Türk basınında yer alan spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir" denildi ve şöyle devam edildi:

"ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara'daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği'nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler