• BIST 9380.95
  • Altın 3957.954
  • Dolar 37.9013
  • Euro 42.9351
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 8 °C

'ABD'li askerlerin yarısı, çok yakında büyük bir savaşa gireceklerini düşünüyor'

ABD ordusunda görev yapan askerlerin neredeyse yarısının, yakın gelecekte ABD'nin büyük bir savaşa gireceğine inandığı ortaya çıktı.
'ABD'li askerlerin yarısı, çok yakında büyük bir savaşa gireceklerini düşünüyor'

Military Times'ın ABD ordusundaki muvazzaf askerlerle yaptığı ankete göre ABD'li askerlerin neredeyse yakını ABD'nin yakın gelecekte ABD'nin büyük bir savaşa gireceğine inanırken askerler, en olası rakipleriyse Rusya ve Çin olarak görüyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre ABD'li askerlerin yüzde 46'sı ABD'nin önümüzdeki yıl bir savaşa gireceğini düşünüyor. Geçen yılki araştırmada yüzde 5'ti.

 

ABD'nin savaşta karşı karşıya geleceği muhtemel rakipler ise yüzde 71'le Rusya ve yüzde 69'la Çin. 2017'de bu oranlar sırasıyla yüzde 53 ve 45'ti.

Bu arada ABD'li askerler, ülkelerine yönelik en büyük tehdit olarak siber terörü görüyor. Bu yönde görüş belirtilen yüzde 89'luk kesim, ABD ordusunun siber saldırılara karşı kötü bir hazırlık yaptığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler