Önlemler, ülkedeki büyük sokak gösterilerine ve genel greve rağmen meclisten geçirilmişti.
Eğer maliye bakanları planı yeterli görüp onay verirse, Yunanistan'ın borç geri ödemeleri için ihtiyaç duyduğu yardım paketinin bir kısmı daha Atina'ya gönderilecek.
Ancak özellikle Almanya ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Yunanistan'dan daha fazla kesinti talep edebileceği ifade ediliyor.
Yunan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, toplantı öncesinde Cumartesi günü Euro Bölgesi'ndeki mevkidaşlarına hitaben yazdığı mektupta, Atina'nın hazırladığı ekonomik programın onaylanmaması durumunda 'Yeni bir Yunanistan krizinin' ufukta gözükebileceği uyarısını yaptı.
Tsakalotos "Hiçkimse yeni bir Yunanistan krizinin birilerine fayda sağlayabileceğini düşünmemeli" dedi.
Atina yeni reform paketinin yanı sıra bazı borçların silinmesiyle üzerindeki borç yükünün hafifletilmesini talep ediyor.
Ülke için kritik ay Temmuz. Yunanistan'ın Temmuz'da IMF'ye 300 milyon euro, Avrupa Merkez Bankası'na ise 2,3 milyar euro borç geri ödemesi yapması gerekiyor.
Kemer sıkma politikalarına karşı genel grev
IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın önerdiği yeni reform paketi ile IMF'nin talepleri arasında ciddi fark olduğunu söyledi.
Ancak Lagarde "Ekonomik reformlarla, borcun yeniden yapılandırılması taleplerini eş zamanlı olarak ele almalıyız" dedi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Yunanistan'ın bugüne kadar kreditörlerin beklediği kemer sıkma reformlarını gerçekleştirdiğini söyledi ve "Bugünkü toplantıda Yunanistan'ın borcunun nasıl sürdürülebilir hale getirilebileceği de konuşulacak" dedi.
Yunan hükümeti, bugünkü toplantı öncesinde kamuoyunun tepkisini çeken bir dizi kemer sıkma politikasını meclisten geçirmişti.
Gelir vergisi muafiyetini ve emekli maaşlarını kapsayan düzenlemeler nedeniyle geçen hafta Yunanistan'da 3 gün boyunca genel grev ilan edilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.