• BIST 10580.26
  • Altın 3457.441
  • Dolar 36.5902
  • Euro 39.865
  • Lefkoşa 9 °C
  • Mağusa 6 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 6 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 5 °C

Ağır araçlarda “takograf” uygulamasına geçiliyor

Trafikte aracın hızını, kullanım süresini, sürücünün kimlik ve benzeri bilgilerini kaydedecek “Takograf” dönemine geçiliyor
Ağır araçlarda “takograf” uygulamasına geçiliyor

Denetimlerin daha etkili olması amacıyla TIR, kamyon, kamyonet, otobüs, midibüs ve minibüs gibi tüm ağır araçlarda zorunlu olacak “Takograf” uygulamasının Mart 2019 sonuna doğru başlaması öngörülüyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, “Takograf”ın ağır vasıtalara takılmasının zorunlu hale getirilmesi için standart ve yasal düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.
 
Bu çalışmaların tamamlanıp, kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Ekim 2018’den başlayarak 6 aylık bir geçiş süreci öngörülüyor. 

Bakanlığın, Mart 2019’un sonuna doğru, daha güvenli bir trafik için “Takograf” kullanımını hayata geçirmiş olmayı hedefliyor. 

Takograf kullanımıyla, özellikle ağır vasıta şoförlerinin yasalarla belirlenen sürüş süresi ve sürat limitlerini aşmamasını sağlayarak, trafikte can ve mal güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler