• BIST 9483.2
  • Altın 3806.517
  • Dolar 37.9189
  • Euro 42.1106
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

AKEL'de #Reddeddiyor!

AKEL’in, KKTC’de “Koordinasyon Ofisi kurulmaması için gösterilen mücadeleye” destek belirttiği haber verildi...
AKEL'de #Reddeddiyor!

AKEL’in, KKTC’de “Koordinasyon Ofisi kurulmaması için gösterilen mücadeleye” destek belirttiği haber verildi.

Haravgi gazetesine göre, AKEL Merkez Komite Polit Büro üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Neoklis Silikiotis dün yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin entegrasyon çabaları karşısında Kıbrıs Türk toplumunun, özellikle gençlerin hareketliliğinin önemli bir başarı elde ettiğini” savundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın başvurusunun ardından, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın kısmen de olsa “Reddediyoruz Platformu”nun tezini haklı çıkardığını söyleyen Silikiotis, AKEL olarak “Ankara’nın komploları” karşısında “Kıbrıslı Türklerin mücadelesine” yönelik dayanışmalarını dile getirdi.

Silikiotis, “Kıbrıs Türk toplumunun asimilasyonuna ve yok olmasına sebep olacak işgal bölgelerinin entegrasyonu karşısında Kıbrıslı Türklerin mücadelesi, Kıbrıs’ın işgalden kurtulması ve vatan ile halkın yeniden birleşmesine yönelik ortak mücadelemizin bir parçasıdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler