Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Festival kapsamında yapılmakta olan duvar resimlerini, sanat çalışmalarını ve aktiviteleri yerinde izleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Yuka Blend Street Festival’e katılan sanatçı, halk ve esnafla sohbet etti.
Böylesi etkinlikleri düzenlemenin, Lefkoşa Surlariçi’nin sosyal ve ekonomik gelişimi için de oldukça önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendi sanatçılarımız ve yurt dışından sanatçıların katılımıyla organize edilen Yuka Blend tarzı sanat ve sokak festivallerini gerçekleştirmenin; ortak manevi ve tarihi değerlerin hatırlanıp yaşatılmasında önemli olduğunun altını çizdi.
Yuka Blend gibi festivaller sayesinde, hoşgörü ve çok kültürlülüğün pekiştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, festivalin ayrıca, Lefkoşa Surlariçi'nin kültürel ve tarihi değerlerinin hatırlanmasına öncülük ettiğini de ifade etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yuka Blend Street Festival’e katılan sanatçıları ve festivale katkı koyanları tebrik etti.
FESTİVAL’DE BU YIL YAŞAMIN SIRLARINI SİMGELEYEN DÖRT ELEMENT TEMSLİ EDİLDİ
Bir hafta süren festivalde, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Festival, yerli sanatçılara, dünyanın farklı ülkelerinden gelen graffiti sanatçılarına, müzisyenlere, ressamlara, müzik gruplarına, sergilere, farklı sokak gösterilerine ve dans performanslarına ev sahipliği yaptı. Festival, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel değerlerini, sanatçının çok yönlü bakış açısıyla harmanlayarak, sanatla ilgilenen gençlere yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor… Yuka Blend Street Festival’de, bu yıl yaşamın sırlarını simgeleyen dört element; toprak, hava, su ve ateşle temsil edildi. Festivalde ayrıca çeşitli atölye çalışmaları, sergiler, tematik müzik geceleri, gölge oyunu, dans ve sahne gösterileri düzenlendi.
Akıncı: "Bu tarz festivaller; Lefkoşa surlariçi’ne değer katıyor”"
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Lefkoşa Surlariçi’nde düzenlenen Yuka Blend Street Festival’i ziyaret etti.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 09:06 - Tüm okullarda tüm öğretmenler, Atatürk devrimleri ve laiklik için eylem yapacak!
- 09:05 - Kıbrıslı liderler ara bölgede bir araya gelecek
- 08:52 - Bir gün alışveriş yapmamanın ekonomiye nasıl bir etkisi olabilir?
- 08:45 - ARUCAD’da “Bir Toplumun Şifası Olan Dr. Fazıl Küçük’e Adanmış Şifa Tasları” Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi
- 08:43 - İki Toplumdan Gençler, Barış İçin Pedal Çevirecek
- 08:38 - Helis Projesi’nin Üçüncü Tematik Tartışma Etkinliği’nde Kapsayıcı Cinsel Eğitim tartışıldı.
- 08:34 - Alara Ghaffari Yarı Finalde
- 08:26 - Volkan Konak'ın ailesi harekete geçti: Suç duyurusunda bulunacağız
- 18:55 - LAÜ’de “Karikatür Atölyesi” gerçekleştirildi
- 18:48 - Tabipler Birliği: Otellerde sağlık güvencesi yoksa, turizmin güvenilirliği de yoktur
- 16:37 - Tabipleri Birliği’nden Sağlık Bakanlığı’na iş birliği çağrısı
- 16:36 - Üstel Öğretmenler ile uzlaşacak mı?
- 16:21 - İsrail'den yeni tahliye emirleri: Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden göç başladı
- 16:20 - AB Komisyonu Başkanı'ndan Trump'ın karşılıklı gümrük vergilerine tepki: 'Avrupa'nın elinde pek çok koz var'
- 15:05 - Mabel Matiz'den yeni şarkı: Tahtına güvenme, bak dönüyor devran
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.