• BIST 9380.95
  • Altın 3957.954
  • Dolar 37.9013
  • Euro 42.9351
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 5 °C

Akıncı'dan Macit Yusuf'a Veto!

Akıncı'dan Macit Yusuf'a Veto! Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 31 Mart 2016 tarihinde Gezici Büyükelçi görevine son verilen Hüseyin Macit Yusuf’un bu göreve yeniden atanmasını onaylamadı.
Akıncı'dan Macit Yusuf'a Veto!

Dışişleri Bakanı ve Hükümet’in Hüseyin Macit Yusuf’un Gezici Büyükelçi olarak görevlendirilmesi ile ilgili önerisine cevabi yazısında, söz konusu kişinin mevcut yasada öngörülen niteliklere uygun olmadığı ve 3 ay önce görevden alınan bir kişinin, aynı göreve yeniden atanmasının, devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu gibi görevlendirmeler öncesinde, makamlar arasında istişarenin yararına vurgu yaptı.

2003 yılında yasada yeri olmamasına karşın Gezici Büyükelçi olarak atanan Hüseyin Macit Yusuf, 15/2003 Sayılı Dışişleri Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası’nın geçici 3’üncü maddesi ile ilgili Hukuk Dairesi görüşü doğrultusunda, 31 Mart 2016 tarihinde görevden alınmıştı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler