• BIST 9597.53
  • Altın 3699.608
  • Dolar 38.0062
  • Euro 41.0113
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Alman bankalarının Türkiye'deki faaliyetlerine "daha düzenli" denetim

Alman Federal Finans Hizmetleri Denetim Kurulu'nun (BaFin) Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetlerinin denetimini sıkılaştırdığı bildirildi.
Alman bankalarının Türkiye'deki faaliyetlerine "daha düzenli" denetim

Alman Börsen Zeitung gazetesinin haberine göre, Alman Finans Hizmetleri Denetim Kurulu (BaFin) bazı Alman bankalarının Türkiye'deki faaliyetleri üzerindeki denetimini artırdı.

Habere göre, bu bankaların Türkiye'deki faaliyetleriyle ilgili Alman makamlarını "daha düzenli olarak", yani haftada birkaç kez bilgilendirmesi istendi.

Gazete, sayıları çift hanelere ulaşan bu bankaların küçük ve orta ölçekte olduğunu aktardı.

Börsen Zeitung'a göre BaFin, denetim altındaki kurumlardan herhangi birinin tehlikede olmadığı görüşünde. Ancak BaFin'den konuya dair resmi bir açıklama gelmedi.

Avrupa bankalarına yönelik endişe

Türk Lirası'nın (TL) yıl başından bu yana Dolar ve Euro karşısında yaşadığı rekor değer kayıpları ve Türk şirketlerinin yabancı bankalara olan borçları Avrupa bankalarına yönelik risklerle ilgili endişelere yol açmıştı. Alman Merkez Bankası (Bundesbank) verileri, Alman bankalarının Haziran ayında Türkiye'de yaklaşık 21 milyar eurosunun risk altında olabileceğini ortaya koymuştu.

Ancak Alman bankacılık sektörünün önde gelen beş birliğinin çatı örgütü olan Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi (DK), Alman kurumlarının faaliyetlerinin yönetilebilir olduğunu ve TL'deki değer kaybının Alman bankaları için sorun teşkil etmediğini açıkladı. Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, bu faaliyetlerin genellikle kısa vadeli işlerle ilgili olduğunu ve büyük bir bölümünün kredi sigortası altında olduğunu belirtmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Altın rekora yakın yatay seyrediyor05 Mart 2025 Çarşamba 09:45
  • Petrol düşüşe geçti...05 Mart 2025 Çarşamba 09:34
  • Brent petrolün varili 72,82 dolardan işlem görüyor03 Mart 2025 Pazartesi 10:24
  • Altın düşüşün ardından yeniden yükselişte03 Mart 2025 Pazartesi 09:58
  • Dövizin ateşi düşmüyor... İşte güncel kurlar03 Mart 2025 Pazartesi 09:55
  • Döviz kurları güne nasıl başladı?27 Şubat 2025 Perşembe 10:14
  • Altın güvenli liman talebiyle gücünü koruyor27 Şubat 2025 Perşembe 09:52
  • Petrol yılın en düşük seviyesine yakın seyrediyor27 Şubat 2025 Perşembe 09:42
  • Altında rekor serisi sürüyor20 Şubat 2025 Perşembe 10:26
  • Dolar’ın zirve serisi sürüyor20 Şubat 2025 Perşembe 10:12