Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediye sınırlarındaki muhtarlarla bir istişare toplantısı yaparak hem belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi hem de bölgelerin sorunlarını dinledi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 24 Haziran Yerel Seçimlerinden sonra belediye meclisinde değişiklik olduğunu ancak muhtarlarda fazla değişiklik olmadığını ifade ederek, seçim sonrasında ilk toplantının tanışma ve istişare toplantısı şeklinde olacağını, geçmiş 4 yıllık dönemde bire bir temaslarının çok olduğunu, yapabildikleri kadar çalışma yaptıklarını ama hayatın da devam ettiği gibi ihtiyaçların da devam ettiğini söyledi.
“Bu dönemde mahallelere daha fazla ilgi göstererek muhtarlıklar üzerinden yapılacak işleri daha sıkı disiplin altında tutacağımızı söylemek isterim” diyerek, muhtarların sorunlarını dinleyerek kayıt altına alacaklarını, bundan sonraki toplantıda bire bir konuşacaklarını, ilk toplantıda 16 mahallenin muhtarıyla daha çok ortak sorunları konuşacaklarını söyledi.
Başkan İsmail Arter, yerel yönetimin muhtarlarla çok sıkı ilişkilerin içinde olmasını tercih ettiğini, muhtarların ve belediyenin görevleri farklı olsa da ihtiyaçların muhtarlarda toplanması ve belediyeye iletilmesi belediyenin yolunu açacağını ve daha çok yol kat edeceklerini belirtti.
Başkan İsmail Arter, ülkemiz ve Türkiye’nin 14 Ağustos döviz kriziyle büyük bir ekonomik sıkıntı içine girdiğini ve tam manasıyla bir rahatlık olduğunun söylenemeyeceğini ifade ederek, “ her ne kadar zaman zaman döviz düştü dense de ortada bir ekonomik tahribat vardır. Bu aile bütçelerini de kurum kuruluşlar ve devleti de olumsuz etkiledi. Bu sıkıntılı günleri el ele verip nasıl atlatırız, sıkıntı çekilecekse paylaşılarak çekilmesi lazım” diye konuştu.
“Gazimağusa Belediyesi battı batıyor gibi söylemler zaten 4 yıldır yapılıyordu, bu yapılırken siyaseten yapıldığını söyledik. Ama ülkenin yangın yerine döndüğü bir ortamda herkesin üzerin düşen tedbir almaktır” diyen Başkan Arter, bakkaldan fabrika sahibine ve devlete kadar herkesin tedbir alması gerektiğini, belediyenin bütçesinde bir sıkıntı olmadığını ama kriz nedeniyle tedbir alması gerektiğini, tedbirleri de ekonomistler, maliye bakanlığı ve bütçe dairesi ile görüşerek yaptıklarını söyledi.
“İçinde bulunduğumuz günlerde bu aldığımız tedbirleri siyasi rant olarak kullanmaya çalışanlara buradan mesajımız olsun. Bu günler kavga etme günleri değildir, işbirliği ve memleketi kurtarma günüdür. Siyaset yapma zamanı değildir şimdi” diyerek, “memleket yangın yerine döndü. Çiftçi hayvancı sokaklarda ama muhalefet partileri soğukkanlılıklarını koruyorlar çünkü bu yangın hepimizi sarabilir. Dolayısıyla Gazimağusa Belediyesi üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışanların da yanlış yolda olduklarını söylemek isterim.”
Başkan İsmail Arter, krizin başladığı günlerden bugüne bir kredi alması konusu olduğunu, eski kredinin ödendiğini, tekrardan kredilenme ile borç talebinde bulunmanın belediyenin battığı anlamına gelmediğini ifade ederek, kredi almadan daha sıkı tedbirler alınabileceğini, ancak eldeki verilerin kredi almanın en doğru yol olduğunu gösterdiğini, 3 siyasi partinin de buna onay verdiğini söyledi.
Bunun üzerinden siyasi konuşmalar yapmanın doğru olmadığını ifade eden Başkan Arter, “benin çok ısrarcı olduğum bir kredilendirme talebi değildi bu. En iyi formüldür diyebiliyorum ama olmasa da olur. Krediyi almasak da olur. 1ayda çaresini bulacağımız sıkıntılara 5 ayda çare bulmuş oluruz. Basın huzurunda bunu söylemiş olayım. Gazimağusa Belediyesi üzerinden borçlanma söylemleriyle Mağusa halkını kandıramazsınız. Muhtarların da doğru bilgiyi birinci ağızdan dinlemesi lazım “ şeklinde konuştu.
Başkan Arter, kredi talebinin içişleri bakanlığından maliye bakanlığına gider ve borçlanma komitesi uygun görür ise bakanlar kurulu onanıyla kredinin alındığını, bütçe dairesi ile görüşerek kredi sürecini başlattığını, ekonomik krizin alile bütçesinde de sıkıntı yarattığı için belediyeye ödenen vergilerde de düşüş olduğunu bilgisini verdi. Hem gelirleri artırmaya yönelik hem de tasarrufa yönelik çalışma yaptıklarını, esas olanın tasarruf olduğunu, 4 yıl içinde yaptıkları projelerde hız kestiklerini ifade ederek, yürütülen projelere devam ettiklerini, yeni projelerde planlama yaptıklarını, hizmet alımına gerek duymayan çalışmalara yöneldiklerini, gündelikçi adı altında çalışan personelde azaltmaya gittiklerini, ilerleyen zamanlarda rahatlama olur ve projeler eski hızına kavuşursa hizmet alımı yapabileceklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.