Baraka Kültür Merkezi, 1 Mayıs çağrısını tiyatro oyununda yaptı.
Açıklamalarında tiyatrodan detaylara da yer verildi.
İşte açıklamaları:
“Carrar Ana’nın Silahları” Lefkoşa Gösterimlerini Tamamladı
Baraka Tiyatro Ekibi, Baertolt Brecht’in yazdığı İspanya iç savaşını konu alan “Carrar Ana’nın Silahları” adlı oyunun Lefkoşa’daki gösterimlerini tamamladı. Nisan ayı boyunca Arabahmet Kültür Evi’nde sahnelenen oyun, Lefkoşalı tiyatro severler tarafından ilgiyle karşılandı ve beğeniyle izlendi.
Sahneden 1 Mayıs Çağrısı
Lefkoşa’daki son gösteriminde, oyunun mesajıyla da paralel olarak seyircisini 1 Mayıs’a davet eden Baraka Tiyatro Ekibi oyuncuları sahneden “HAYDİ 1 MAYISA” pankartı açtılar. Sahneledikleri oyunla, tarafsız kalmama ve egemenlere karşı mücadele etme mesajını veren oyuncular, emekçilerin birlik ve mücadele gününde de sokakta olmak gerektiğine vurgu yaptılar. Seyircinin duygusal anlar yaşadığı politik dram türündeki oyunun sonunda coşkulu bir finalle Lefkoşa programı tamamlandı.
Mağusa, Pergama ve Girne’ye Turne Yapılacak
“Carrar Ana’nın Silahları”, Mayıs ayında Mağusa, Pergama ve Girne’li seyircileriyle buluşmak üzere turneye çıkıyor. 16 Mayıs’ta Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayacak olan turne programı, 23 Mayıs’da Pergama’da Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde, 30 Mayıs’ta ise Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam edecek. Seyirci katkısı olarak 5TL tutarındaki biletler, oyun günleri girişten alınabileceği gibi 0542 888 69 09 numaralı telefondan rezervasyon yapılabilecek.
Oyunda Fatoş Muhtaroğlu, Feray Ergin, İlhan Olgun, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Safiye Özaltıner ve Zekiye Şentürkler rol almakta. Oyunun konusu kısaca şöyle: Çok sevdiği kocasını, faşistlere karşı savaşırken kaybeden Carrar Ana’nın acılı ve durağan dünyası, cephede savaşmakta olan kardeşi Pedro’nun evlerine gelmesiyle değişime uğrar. Carrar bir yandan faşizme karşı savaşmak isteyen kızı Josefin’i durdurmaya çalışırken diğer yandan kardeşi Pedro’nun cepheden ayrılıp eve geliş sebebini anlamaya çalışmaktadır. Bu esnada kendisinden yardım isteyen bir milisle, dini duygularını sömüren bir rahibeyle, oğlunun kız arkadaşı alaycı Manuella ile ve farklı bir anne modeli olan komşusu Bayan Perez’le karşılaşır. Her bir karşılaşma, sahnede ayrı bir duygulanım ve farklı bir gerilime vesile olurken Carrar, dışardaki çetin savaşa rağmen şiddete başvurmazsa çocuklarını koruyabileceğine inanmak istemektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.