İşte o açıklama:
"Geçtiğimiz yıl yayınlanan Sayıştay raporu ile 2008-2011 tarihleri arasında Lefkoşa Türk Belediyesi’nde birçok yolsuzluk, usülsüzlük, imza sahteleme, şaibeli işlemler, baskı altına alarak imza attırma, vizesiz inşaat yapımı, gayri yasal alım yapıldığı kayıt altına alınmıştı.
Toparlanıyoruz Hareketi’nin Sayıştay raporunda yer alan suç unsuru taşıyan eylemlerin soruşturulması için yaptığı başvuruların ardından Polis Genel Müdürü 1. Yardımcısı Barbaros Savaşçı, 16 Mart 2016 tarihinde verdiği cevapta “Sayıştay Yasası’na aykırı hareket eden şahıslar hakkında gerekli soruşturma yapıldığını” ve “tanzim edilen dosyaların 25 Ocak 2016 tarihinde Başsavcılık’a görüş için gönderdiliğini”; Ayrıca “Sayıştay’ın LTB raporunda yer alan sahtecilik, usulsüzlük v.b. eylemlerle ilgili dosyaların tamamlanıp savcılığa gönderileceği” bilgilerini vermişti.
Toparlanıyoruz Hareketi, Polis Genel Müdürlüğü’nden aldığı bu cevaplardan sonra bugün Başsavcılık’a bilgi edinme başvurusu yaptı.
Hareketin başkanı Serkan Mesutoğlu; amaçlarının şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı yaratmak olduğunu ve bu bağlamda hukuksuzlukların üzerine gittiklerini belirtti. Bugüne kadar Sayıştay’ın hazırladığı birçok raporda hukuka aykırılık tespitleri bulunduğun fakat bu konuların bir türlü yargıya havale edilemediğini belirten Mesutoğlu bu sorunun yurttaşların adalete olan güvenini azalttığını ifade etti.
Bugün Başsavcılık’a yaptıkları bilgi edinme başvurusundan alacakları cevap ile kamuoyunu aydınlatmayı hedeflediklerini belirten Mesutoğlu “Eğer hukuksuzluk iddiası olan konuların yargıya havale edilmesini engelleyen denetim mekanizmalarının kendisi ise, yani Polis ve Başsavcılıksa, o zaman bu durumun kamuoyu tarafından anlaşılması gerekmektedir. Biz yaptığımız bilgi edinme başvurularıyla karanlık noktaları aydınlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Toparlanıyoruz Hareketi, Başsavcılık’a yaptığı bilgi edinme başvurusunda şu soruları sordu:
- Başsavcılık, Polis Genel Müdürlüğü’nün Sayıştay Yasası’na aykırı harekette bulunduğu belirttiği şahıslarla ilgili tanzim ettiği ve 25 Ocak 2016 tarihinde Başsavcılık’a gönderdiği dosyalarla ilgili görüş verdi mi?
- 25 Ocak 2016 tarihinde soruşturma kapsamında Sayıştay Başkanlığı’ndan alınması gereken evrakların ve emarelerin teslim alınması sürecinin büyük oranda tamamlandığı ifade edilmişti. Bahsedilen tarihten bugüne yaklaşık 4 aylık bir sürenin geçmiştir. Bu süre zarfında Polis Genel Müdürlüğü tarafından Hukuk Dairesi’ne, Sayıştay Başkanlığı’nın hazırladığı LTB hakkındaki 2008-2011 yıllarını kapsayan mali raporunda yer alan suç unsuru taşıyan eylemlerle ilgili Ceza Mahkemesi ve/veya Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava başlatmak üzere dosya ve/veya dosyalar hazırlandı mı?
- İkinci soruya binaen; eğer Polis Genel Müdürlüğü LTB hakkındaki 2008-2011 yıllarını kapsayan mali raporunda yer alan suç unsuru taşıyan eylemlerle ilgili Ceza Mahkemesi ve/veya Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava başlatmak üzere dosya ve/veya dosyalar hazırlamışsa Başsavcılık bu dsoyaları ne zaman yargıya intikal ettirecektir?
Toparlanıyoruz Hareketi
(Temiz Toplum Derneği)"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.