• BIST 9507.08
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Çakıcı: Hükümet programı çelişkilerle dolu

TDP Lefkoşa milletvekili Mehmet Çakıcı da, bir önceki hükümetin döneminin 8 ay olduğunu ve son üç yılda 3 hükümet değiştiğini anımsattı.
Çakıcı: Hükümet programı çelişkilerle dolu

Erhürman’dan sonra söz alan TDP Lefkoşa milletvekili Mehmet Çakıcı da, bir önceki hükümetin döneminin 8 ay olduğunu ve son üç yılda 3 hükümet değiştiğini anımsattı.

Yeni bir hükümet döneminin görüldüğünü, kendisinin bunu küçük ortaklar hükümeti olarak nitelediğini dile getiren Çakıcı, CTP-UBP ve CTP-DP döneminden sonra küçük ortaklar olan UBP-DP’nin  yeni hükümeti kurduğunu kaydetti.

Hükümet programının çelişkilerle dolu olduğunu ileri süren Çakıcı, bakanların koltuklarına ısınamadan ve vizyon ortaya koyamadan, başka bakanlıklara atanmasını eleştirdi.

Söylenenlerin bir kısmının süre yetmeyeceği için yapılamayacağını da ileri süren Çakıcı, kadın bir bakan olmamasını da eleştirdi. 

Kıbrıs sorunu çözümü konusunda programda yer alan iki devletlilikten kastın, kurucu devlet mi, yoksa oluşturucu devlet mi olduğunu soran Çakıcı, hükümetin çözüm süreci ve politikalarında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla karşı karşıya gelip, çözüm sürecine balta koyacağı görüşünü savundu.

Programda, sivilleşme ve demokratikleşmeyle ilgili hiçbir öngörü bulunmamasını da eleştiren Çakıcı, programda bir çok konuda olduğu gibi, bu konuda da muğlak ifadelerde bulunulduğunu ileri sürdü.

Çakıcı, yayıncılık sektörü konusundaki öngörüleri de eleştirerek, vergi adaleti ve reformu konusuna hükümet programında geniş yer verildiğini, ancak vergi adaletsizliğinin bu hükümet tarafından düzeltileceğine inanmadığını kaydetti. Çakıcı, bu konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

“FEDERAL KELİMESİNİ KULLANMAYA KORKTULAR”

Kıbrıs konusuna yeniden değinen Çakıcı, hükümet programında federal kelimesinin yazılmadığını, hükümetin bu kelimeyi kullanmaya korktuğunu savundu.

Çakıcı, “özellikle yazmadılar, çünkü konfederal bir çözüme inanıyorlar, bu hem UBP’nin kurultay kararı, hem de DP’nin babadan kalan mirasıdır” dedi.

Mehmet Çakıcı, hükümetin KKTC’yi tanıtma politikası olup olmadığını da sordu. 

Programda, Telekomünikasyon Dairesi’nde yap işlet devret modelinin uygulanacağının söylendiğini, yani bir anlamda buranın özelleştirileceğinin söylendiğine işaret eden Çakıcı, bu programdan limanların da özelleştirileceği anlamının çıktığı görüşünü dile getirdi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun da özelleştirileceği anlamının çıktığına işaret eden Çakıcı, eğer hal böyle değilse, hem Başbakan Hüseyin Özgürgün, hem de Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın  Meclis kürsüsünden bunu söylemesini istedi. 

Çakıcı, Telekomünikasyon Dairesi’nin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ve limanların özelleştirilmesinin, Türkiye ile imzalanacak protokolde de talep edildiğini ve hükümet ortaklarının bunu kabul ettiğini savundu.

Mehmet Çakıcı, programda suyun ihalesinin nasıl olacağı konusunda da hiçbir öngörü bulunmamasını da eleştirerek, özelleştirme-tekelleşme riskine dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler