Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler bugün düzenlediği basın toplantısında, Eczacılar Birliği’yle 25 yıldır devam eden iş birliğini güncellemek amacıyla yeni bir protokol imzalayacaklarını belirterek, yapılacak güncellemelerle birlikte sigortalı hastaların eczanelerden aldıkları ilaçlara 50 farklı ilaç daha ekleneceğini ve sigortalıların eczanelerden aldıkları ilaçların ücretlerinin 1 Kasım’dan itibaren daha hızlı ödeneceğini açıkladı.
Geçmişte yapılan geç ödemelerle ilgili ortaya çıkan mağduriyetleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını anlatan Çeler, “Bu teknoloji çağında daha yeni sistemleri kullanarak daha günübirlik, hızlı şekilde ödeme yapmak için gerekli çalışmayı yaptık, pilot uygulaması başarılı oldu, 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek” dedi.
Çeler, Sosyal Sigorta Dairesi’ne her ay binlerce reçete geldiğini, bunların hem daire hem eczaneler tarafından kontrol edildiğini ve bu yöntemin bu dönemde kabul edilebilir olmadığını belirtti.
Çeler, bu sistemi otomasyona çevirdiklerini yakın zamanda da Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarını tamamlamasıyla Sağlık Kurulu’ndan, hastanede olmayan ilaçların reçetelerinin otomasyonla gönderilmeye başlanmasıyla tüm ilaçların otomasyon sistemiyle alınmasının sağlanacağını kaydetti.
SEVİNÇ
Eczacılar Birliği Başkanı Süay Sevinç, mevcut sistemde sigortalıların serbest hekimlerden 4 kalem ilacını yazdırarak bunu sağlık karneleriyle eczaneden alabildiğini, kendilerinin de bunları deftere işlediğini anlatarak, “Bundan sonra hastalar reçetelerini yazdırdıktan sonra bizim kimlik numaralarını sisteme girerek online olarak reçetelerini işleyebileceğiz” dedi.
İşlemlerin artık çok daha hızlı yapılabileceğini dile getiren Sevinç, “Birinci bacakta eczacının reçeteyi kontrolü, ardından dairenin kontrolüyle geri ödemeler çok hızlı olacak mağduriyetler ortadan kalkacak” dedi.
Sevinç, sistemin artık online olacağını herhangi bir sorun yaşanırsa hastaların daireye yönlendirileceğini kaydetti.
AVSEVEN
Sosyal Sigorta Dairesi Müdürü Ayşe Avseven, aslolanın sigortalıların hastanede muayene olarak ilaçlarını oradan temin etmeleri olduğunu belirterek, “Sigortalılar hastaneden temin edemedikleri ilaçları eczaneden alıyorlar ancak eczaneye ilaç bedelinin tamamını ödüyorlar ve sonradan daireye giderek başvuruyorlar. Artık bu süreç çok daha hızlı olacak” dedi.
Sigortalıların prim değişikliklerini zamanında bildirmeleri durumunda dairenin de eczanelere onay verebilmesinin kolaylaşacağını belirten Avseven, geleneksel yöntemin zaman ve emek israfı yarattığını, otomasyonla daha hızlı ve daha doğru hizmet verebilmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Avseven, Nisan ayından beri eczacılar birliğiyle çok yoğun çalıştıklarını ve birkaç aydır 7 pilot eczaneyle yürütülen çalışmanın çok başarılı olduğunu, bu sistemle tüm paydaşların ilaç bedellerine daha kısa sürede ulaşacağını söyledi.
Çeler: “Mağduriyetler ortadan kalkacak”
Sosyal Sigortalı hastalar, 1 Kasım’dan itibaren, hem önceden sigorta kapsamında olmayan 50 farklı ilaca ulaşabilecek, hem de hastalar ve eczaneler ödemelerini Sigorta Dairesi’nden daha hızlı alabilecek.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





- 19:04 - Özel: Adayımız Ekrem başkandır
- 19:02 - İmamoğlu'nun diplomasının iptali sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama: İdari yargıdan döneceğine inanıyoruz
- 18:51 - İmamoğlu: İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun kararı HUKUKSUZDUR.
- 18:44 - CHP’den İmamoğlu’nun diploma iptaline sert tepki: Bu kararı tanımıyoruz
- 18:37 - İstanbul Üniversitesi’nden tartışma yaratacak karar: İmamoğlu'nun diploması iptal
- 17:34 - Kıbrıs zirvesi... 4 yeni geçiş noktası açılıyor
- 17:26 - 5+1 Kıbrıs zirvesinden "Güven Yaratıcı Önlemler" çıktı...
- 15:47 - Cenevre'deki 5'li Kıbrıs toplantısı ikinci gününde devam ediyor; Avrupa yetkilileri arasında telefon trafiği
- 15:42 - Kıbrıs sorunu: Beşli Görüşmelerin Genel Oturumu Cenevre'de başladı
- 14:52 - İsrail'den Gazze'ye geniş çaplı hava saldırıları: En az 413 kişi öldü
- 14:25 - Akansoy: Çözümsüzlük ortamı hem Kıbrıslı Türklere hem de Kıbrıslı Rumlara bedel ödetiyor
- 14:17 - Meteoroloji’den toz uyarısı
- 13:24 - Tatar: Yapıcı bir tutum içindeyiz ve buna devam edeceğiz
- 13:08 - 17 saatlik yolculuk başladı: Uzayda 9 ay mahsur kalan iki NASA astronotu sonunda dünyaya dönüyor
- 13:02 - İmamoğlu'na 'diploma' soruşturması: Girne Amerikan Üniversitesi kurucu ortağının ifadesi ortaya çıktı
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.