GÖZ TEMBELLİĞİ GÖRME KAYBINA YOL AÇIYOR
Okul öncesi dönemdeki çocukların yüzde 10'unda ve okul çağındaki çocukların da yüzde 25'inde görme bozukluğuna rastlanmaktadır. Göz tembelliği, şaşılık, gözyaşı kanalı tıkanıklığı çocuklarda görülen göz hastalıklarının başında gelir. Birçok hastalıkta olduğu gibi erken teşhis çok önemlidir çünkü tedavi edilmeyen bazı rahatsızlıklar ne yazık ki kalıcı görme kaybına yol açabilir.
BU BELİRTİLERE DİKKAT!
Aile, çocuklarının düzenli göz muayenelerini yaptırmanın yanı sıra davranışlarını gözlemlemeli, öğretmenleri ile görüşüp bilgi almalılar. Çocuklarda görülen göz bozukluklarının en yaygın belirtileri; gözlerin nesneleri takip etmesindeki zayıflık, baş ağrısı, okuma zorluğu, okulda tahtayı okumada zorluk, gözlerini kısarak ve nesneleri yaklaştırarak bakmak, okuduğu yeri belirlemek için parmak kullanmak ve öğrenme güçlüğüdür.
GÖZ MUAYENESİ NE ZAMAN YAPILMALI?
Okul sürecindeki çocuklarda göz muayenesi her sene düzenli olarak tekrarlanmalıdır. Okul öncesi dönemde de 3 ve 5 yaşlarında, bebeklikte de olağan dışı bir durum yoksa ve doktorları farklı bir yönlendirme yapmadığı sürece 6. ve 12. aylarda uzman bir hekim tarafından muayene edilmelerini öneriyoruz. Bebeğin ilk göz muayenesi ise doğumdan hemen sonra, yenidoğan bakımında uzman bir çocuk doktoru tarafından gerçekleştirilmelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.