Kabulde, KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, St. Hilarion Kalesi’nde yapılması planlanan ancak Kıbrıslı Rumların girişimleri sonucunda Cercle / Kölsch konserinin ertelenmesine tepki göstermek için St. Hilarion Kalesi’nde parkur müsabakası düzenleyeceklerini belirterek, “Bu sayede dünyaya biz burdayız biz de varız mesajını vermeyi hedeflemekteyiz” dedi. Sapsızoğlu, her türlü engellemeleri ve ambargoları kınamak adına farkındalık yaratarak dünyaya mesaj verdiklerini söyledi.
"Çocuk Hakları, bütün çocuklar içindir. Doğum yerleri, konuştukları dil ne olursa olsun fark etmez. Hiçbir çocuğa ayrım yapılmaz" diyen Sapsızoğlu, sporun farklı uluslar ve bireyler arasında evrensel bir dili ve iletişimi sağlayarak tüm dünyada barış ve kardeşliğin oluşmasına hizmet ettiğini kaydetti ve “Biz de bundan yola çıkarak sporun ortak dilini kullanmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Sapsızoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’a yoğun temposu içerisinde kendilerine zaman ayırıp projelerine verdiği destek için teşekkür etti.
CUMHURBAŞKANI TATAR: “KIBRIS TÜRKÜNE UYGULANAN HAKSIZ AMBARGOLARI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk gençlerine özellikle spor alanında uygulanan haksız ambargolara ve kısıtlamalara değinerek, yabancılarla yaptığı tüm temaslarda bunu dile getirmeye ve Kıbrıs Türk halkının ayrı bir devlet olarak var olduğu mesajını dünyaya haykırmaya devam edeceklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, konserin yapılmaması için Kıbrıslı Rumların yaptığı girişimleri kınayarak, federasyonun düzenleyeceği parkur müsabakasına destek belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, haksız ambargolara ve tüm engellemelere rağmen KKTC’nin var olduğunu ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden genç sporcularımızın olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Sertaç Bozatlı da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu ve Beraberindekileri Kabul Ederek Görüştü.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 18:38 - İnşaat Müteahhitleri Birliği’nden önemli Miracle açıklaması
- 18:34 - Selma Eylem'den Disiplin Tüzüğü değişikliği uyarı! Dini referanslara atıf var!
- 18:32 - Okullarda kılık kıyafet düzenlemesi!
- 18:25 - İmamoğlu'nu hapse mi atacaklar?
- 17:30 - DAÜ, Pulmoner Rehabilitasyon Haftası’nda Farkındalık Çağrısı Yaptı
- 16:28 - ARUCAD’da “Engel Olma, Farkında Ol” Semineri Düzenlendi
- 15:16 - Üstel: İlk sosyal konutların temeli 28 Mart’ta Güzelyurt’ta atılıyor
- 13:39 - DAÜ’de “Türk Dünyasında Ortak Alfabe” Konferansı Düzenlendi
- 12:19 - Ermenistan ve Azerbaycan, barış için anlaştı
- 12:15 - Rum tarafının hedefi müzakerelerin yeniden başlaması
- 11:44 - İlk sosyal konutların temeli 28 Mart'ta Güzelyurt'ta atılıyor
- 11:39 - Şirketin parasını çalmakla suçlanıyor
- 11:24 - TIR dorsesinde kaçak girdi.. Yasal yolla çıkmaya çalıştı
- 11:07 - Ülkeye seri numarası silinmiş silahla girerken yakalandı
- 10:50 - Gazimağusa’da Uyuşturucu Operasyonu
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.