Doğu Akdeniz Üniversitesi bir kez daha büyük bir yolsuzluk ile gündeme geldi. 2014 yılına ait olan yolsuzluk yapılan iç denetimler sonrasında su yüzüne çıktı. Polise intikal eden yolsuzluk dosyasında akademisyenlerin, yöneticilerin ve bazı DAÜ personelinin adı da geçiyor.
ASTRONOMİK RAKAM
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan iç denetimlerde kapsamında buharlaşan veya zimmete geçirilen paralarlar bir bir su yüzeyine çıkmaya devam ediyor. Son olarak 2014 yılına ait, DAÜ’den 1 milyon TL’ye varan boyutta olduğu öğrenilen son yolsuzluk dosyasında akademisyenlerin ve bazı DAÜ çalışanlarının da isimleri geçerken, polis olaya el attı.
BUHAR OLAN PARALAR
DAÜ, Kıbrıs Geriatri Vakfı ve Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında, dönemin Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun himayelerinde ve DAÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde, 5 – 9 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi ve Doğu Akdeniz Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu" kapsamında, üniversiteye hibe olarak verilen çok sayıda dizüstü bilgisayar ve yazılım programlarının yanı sıra kongre sırasında sponsorluk yatırımlarının da zimmete geçirildiği öğrenildi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 2014 yılına ait bir skandal daha gün yüzüne çıktı. Üniversite’de 2014 yılında yapılan, Sağlık Bilimleri Kongresi`ndeki mali yolsuzluklar üniversite iç murakıplığınca yapılan araştırmanın tamamlanmasından sonra polise taşındı.
DAÜ, Kıbrıs Geriatri Vakfı ve Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında, dönemin Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun himayelerinde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde, 5 – 9 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi ve Doğu Akdeniz Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu" yapılan iç denetime takıldı ve astronomik miktarda paranın ve teçhizat buharlaştı.
DÖNEMİM İDARECİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI
Dönemin idarecileri ifade verilmeye çağırılırken polisin dosyadaki bulgular ve ifadeler sonucunda eski Dekan Yardımcısı’nın adaya dönüşü halinde tutuklanması için gerekli işlemler yapıldığı da gelen bilgiler arasında.
Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ilgili yeni yolsuzluk dosyasının da daha önce ortaya çıkan eski yolsuzluklar gibi yargıya intikal etmesi bekleniyor. Söz konusu dosyada tıbbi alet alım ihaleleri, üniversiteye hibe olarak verilen çok sayıda dizüstü bilgisayar ve yazılım programları kongre sırasında sponsorluk yatırımları ve zimmete para geçirme gibi konuların incelendiği ve yapılan usulsüzlüğün 1 milyon TL olabileceği konuşuluyor.
Bilineceği üzere 2014 yılında yönetimin değişmesiyle vekaleten Rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Necdet Osam ve ekibi üniversitedeki birçok dosyayı mercek altına almış ve hazırlanan rapor dosyaları polis ve Sayıştay’a verilmişti. Bu dosyalar sonucunda geçtiğimiz aylarda bir DAÜ çalışanı tutuklanmış ve üniversiteden uzaklaştırılmıştı. Yine aynı olay ile ilgisi olan ve tutuksuz yargılanan bir TC vatandaşı da gayri yasal yollardan adayı terk etmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.