AKP’de genel Başkanlık görevini devreden Ahmet Davutoğlu, bu sıfatla yaptığı son konuşmada, neden bıraktığını açıkladı. AKP davasına “bağlılığını” birkaç kez tekrarlayan Davutoğlu, “Genel Başkanlığı neden bıraktığını” ise şu sözlerle açıkladı;
“Birlik ve bütünlüğe verdiğim değer, AKP hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişe nedeniyle bıraktım…”
BAŞARI ÇITASINI ÇOK YÜKSELTTİ
Davutoğlu, konuşmasında bir sonraki genel Başkan Binali Yıldırım için “başarı çıtasını” çok yükseğe taşıdı. AKP’nin mevcut oylarının yüzde 54-55’e ulaştığını söyleyen Davutoğlu, bu oranda partiyi bıraktığı mesajı verdi. Davutoğlu bu konuşması ise, Binali Yıldırım’ın liderliğindeki AKP’nin bundan sonra gelecek seçimlerde bu oranın altında oy almasının “başarısızlık” sayılması gerektiğini kayıtlara geçirmiş oldu.
“DEMOKRASİ TARİHİNİN EN BÜYÜK SEÇMEN DESTEĞİ…”
“Üç kongre, iki genel seçim yaptık” diyen Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde 24 milyon seçmenin oyunu almayı başaran kendi liderliğindeki AKP’nin, Türkiye’deki “demokrasi tarihnin en büyük seçmen desteğine ulaştığını” vurguladı.
“KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR…”
Davutoğlu’nun konuşmasında vurguladığı “Bu davada kimse vazgeçilmez değildir” mesajı ise, Binali Yıldırım’a yönelik olarak yorumlandı. Davutoğlu mesajını şu sözlere verdi; “AKP asla bir zümrenin, bir kliğin partisi olmamıştır. AKP’yi sıradan bir partinin ötesine taşıyarak, millet hareketi yapan da budur…”
6 MADDELİK “VASİYET”
Davutoğlu, adeta “vasiyet” gibi olan altı ilkesini sayarken ise, partililere AKP’nin “siyaset mühendisliklerine karşı durmalarını” istedi. “AKP, demokrasiyi geliştiren bir harekettir. Siyaset kurumunu yaralayan hareketleree ve siyaset mühendisliğine karşı bir harekettir” diyen Davutoğlu, partililere “demokrasi üzerindeki vesayet kurumlarına karşı teyakkuz halinde olması gerektiğini” de vurguladı. Davutoğlu, partililere “iktidar sarhoşluğuna veya güç yozlaşmasına düşmeyin” öğüdünü verdi.
“HAREKETE BAĞLIYIM” MESAJI
Davutoğlu, konuşmasında Genel Başkanlıktan ayrılmasına rağmen, AKP’ye bağlı kalmaya devam edeceği mesajını verdi. “Bu kongrenin Vefa kongresi olmasını diliyorum. Bu bir Veda değil, vefa kongresi olmalıdır” diyen Davutoğlu, şöyle konuştu;
“Ahde vefayı herşeyin üzerinden tuttuk. Makamlara koltuklara veda ederiz, ama ilkelerimize, ahdimize, davamıza asla veda etmeyiz. Daima partimizin hareketimizin davamızın birliğini bütünlüğünü gözettik. Son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz.”
Davutoğlu, bundan sonra izleyeceği politikayı da şu sözlerle açıkladı; “Yollardaki tuzaklara düşmeyiz, davamızı, aşkımızı, sevdamızı unutmayız. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın…”
VASİYET GİBİ KONUŞMA
Davutoğlu, AKP liderliğine veda ettiği konuşmasında, adeta “vasiyetini” de partililere iletti. “Partimizin hassasiyetle koruması gereken altı husustan bahsetmek istiyorum” diyen Davutoğlu, bu hassasiyetleri şöyle sıraladı;
* İnsan onurunu korumak- birbirimizin onurunu korumalıyız. Oy versin, vermesin, tüm vatandaşlarımızın onurunu korumalıyız.
* Millet vicdanı ile uyum- AKP,Milletin bütün renklerini, unsurlarını barındıran parti olmalıdır.
* Milletin ortak aklının- – AKP, Dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi değil, milletin ortak aklının ürünüdür. Milletimizin vicdanında kabul görmeyen akıl, vicdanları yaralar.
* Adalet- Adalet terazisi vicdanla tutulur ve hiçbir hak yerde kalmaz. Bir milletin, topluluğun bekası, adaletle sağlanır.
* Milli İrade- AKP, demokrasiyi geliştiren bir harekettir. Siyaset kurumunu yaralayan hareketleree ve siyaset mühendisliğine karşı bir harekettir. demokrasi üzerindeki vesayet kurumlarına karşı teyakkuz halinde olmalıdır.
* Mazlumları yalnız bırakmamak- Türkiye, gönül coğrafyamızın aklı, vicdanıdır. Türkiye mazlum milletlere daima kol kanat germelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.