Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gazimağusa’da taşıma ve nakliyat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.
Liman İşçileri Şirketi, Gazimağusa Liman Başkanlığı ve Özkam Nakliyat Şirketi’ni ziyaret eden Dürüst, sorunları dinledi ve görüş alışverişinde bulundu.
LİMAN İŞÇİLERİ ŞİRKETİ ALTYAPI SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün Liman İşçileri Şirketi’ni ziyareti sırasında söz alan Şirket Başkanı Serhan Tekkan, limanın bir çok altyapı sorunu bulunduğuna dikkat çekti.
Gazimağusa Limanı’na doğru dürüst yatırım yapılmadığını ifade eden Tekkan, limanda ışıklandırma sorunu yaşandığını söyledi.
Tekkan, Limalar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay’ın çabalarına da değindi.
DÜRÜST: “LİMAN, EN CAN ALICI NOKTALARINDA BİRİ
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Gazimağusa Limanı’nın kentin en can alıcı noktalarından biri olduğunu belirterek, Liman İşçileri Şirketi’nin sorunlarını dinlemek ve isteklerini değerlendirmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.
Liman işçilerinin uzun yıllardır KKTC ekonomisine katkıda bulunduklarını vurgulayan Dürüst, işçilerin milletin hayrına olabilecek her adımı atabileceklerini ifade etmiş olmalarının kendisini mutlu ettiğini kaydetti.
Limanın elden geçirileceğini ve geliştirileceğini, gerekli adımların bakanlık ve hükümet nezdinde atılacağını vurgulayan Dürüst, bunlar yapılırken de liman işçilerinin önerilerinin en üst seviyede değerlendirileceğinin altını çizdi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Dürüst, karayollarındaki refüj aralıklarının temizlenmesine yakında başlanacağını, hız tespit kameralarının tespit ettiği cezalardan elde edilen gelirin şeffaf bir şekilde kamu yararına kullanılacağını kaydetti.
İskele-Çayırova bölünmüş yol inşaatına dün itibarıyla yeniden başlandığını söyleyen Dürüst, istimlak sorunu nedeniyle 3-4 yıldır ara verilen Güzelyurt-Lefke yolunun yapımına da çok kısa bir süre içerisinde başlanacağını belirtti.
Bakan Dürüst bu yolla ilgili istimlak sorununun çözüldüğünü ve gerekli kaynağın da hazırlandığını söyledi
OTOBÜS VE TAKSİ TAŞIMACILARININ SORUNLARI
Bakan Dürüst buradaki ziyaretinin ardından Gazimağusa Limanı’nda taşımacılık yapan Özkam Nakliyat Şirketi’ni ziyaret etti.
Dürüst burada kamyoncular ile şehir içi halk otobüsleri yetkilileri ve taksicilerin sorunlarını dinledi.
Özkam Başkanı Hasan Nizam sözlerini başında bir çok sorunları olduğunu belirtti. Nizam, 1976’da kurulan bir şirket olarak 140 üyeye sahip olduklarını, 1976’da aylık 100 ton olan taşıma kapasitesinin bugün 100 bin tonlara ulaşmasına karşın işlerinin azaldığını belirtti.
Büyük şirketlerin limana gelen yüklerini kendi kamyonlarıyla önce liman içindeki antrepolara daha sonra da yine kendi kamyonlarıyla liman dışına taşıma yaptıklarını söyleyen Nizam, bunun engellenmesi gerektiğini belirtti ve “herkes kendi işini yapsın” dedi.Tüccarların kendi yüklerini kendileri taşıdığını ifade erek “Bizim nakliyenizi çalıyorlar” iddiasında bulunan Nizam evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini anlattı.
Şehir İçi Halk Otobüsleri Derneği Başkanı İsmail Gürsoy da Belediye ve DAÜ ile yaşadıkları sorunlara değinerek “ Pasta büyük ama bizim işimizi başkaları yapıyor” dedi.
Belediyenin 1995 yılında ihaleye çıkarak taşımayı özelleştirmesine karşın bugün taşıma yaptığını ve DAÜ’nün de ücretsiz taşıma gerçekleştirdiğini söyleyen Gürsoy, herkese “T” izni verilmemesi gerektiğini kaydetti.
En büyük sıkıntıyı DAÜ’nün yaşattığını kaydeden Gürsoy, üniversitenin öğrenciler için Orduevi ve oteller dahil her yere ücretsiz otobüs seferi koyduğunu söyledi. Gürsoy, sorunlarına çözüm üretilmediği takdirde eylem yapacaklarını belirtti.
DÜRÜST: “SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, her zaman yerinde konuşarak sorunları dinlemek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini kaydederek, sorunları çözmenin görevleri olduğunu belirtti.
Eylem kapısının her zaman açık olduğunu kaydeden Dürüst, buna karşın sorunları çözmenin iletişim ve diyalogu güçlü tutmakla mümkün olabileceğini söyledi.
Gazimağusa’daki kamyoncuların, otobüsçülerin ve taksicilerin sorunlarının bir günde oluşmadığına dikkat çeken Dürüst, sorunlarının bugüne kadar çözülememiş ve yeterince aktarılamamış olmasıyla ilgili olarak bu sivil toplum örgütlerinin bugüne kadar iyi yönetilip yönetilmediğinin de sorgulanması gerektiğini belirtti.
DAÜ ve belediye ile ilgili sorunlarda yeterli diyalog kurulup kurulmadığına bakmak gerektiğini söyleyen Dürüst, çağın uzlaşı kültürünü geliştirme çağı olduğunu yineledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.