- AFIAP unvanlı fotoğraf sanatçısı Veysi Soyer, “Sen varsın, sen değerlisin ve sen sevilmeye layıksın” sözleriyle tüm sanatseverlere çağrı yaptı.
“Her bir fotoğraf ya da kısa film, engelsiz bir ülke özlemimize ışık tutacaktır”
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Sanat Engel Tanımaz Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması’nda heyecan dorukta. Yarışmaya son başvuru tarihi 17 Kasım.
Engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlenen yarışma öncesinde, jüri üyesi ve AFIAP unvanlı fotoğraf sanatçısı Veysi Soyer, “Sen varsın, sen değerlisin ve sen sevilmeye layıksın” sözleriyle tüm sanatseverlere çağrı yaptı.
Yarışmanın önemine dikkat çeken Veysi Soyer, fotoğrafın estetik bir yapısı olduğunu belirterek, “iki boyutlu bir yüzey üzerine görsel sanatların bir etkinliğidir fotoğraf. Görsel sanatların en gözde bölümü fotoğraftır. Fotoğraf bir sanattır” şeklinde düşüncelerini açıkladı.
“Bu yarışmada hayatın dramatik anlatımını arıyoruz”
Veysi Soyer, “Bu yarışmada hayatın dramatik anlatımını arıyoruz” sözleri ile şu değerlendirmeyi yaptı:
“Fotoğrafçı, izlenimci bir yaklaşımla çıktığı bu yarışmadaki patikadan dışa vurumcu bir eylem ve sonuç elde etmelidir. Yani burada semboller ve simgeler konuşacak ve çok şey söyleyecek. Bu yarışmanın konusu ‘sanat engel tanımaz’dır. Düş’ün ve düşüncenin ürünü olmalıdır. Hem konusu var hem de çok duyarlı bir konuda düş'ün de kullanılması gerekir. Düş'ün olduğu yerde sanat konuşur.”
“Engelli yurttaşlarımızı yaşama hazırlayacak ayırımsız bir kimlik kazandırmamız gerekiyor” diyen fotoğraf sanatçısı Veysi Soyer, “Karşılıksız sevgiyi yaşatmak için Turkcell'in çıktığı bu yola ben hayranım. Ortak kaygılar ile dayanışma içinde yaşayan bireyler olmak istiyoruz. Sevgiyi öldürücü bir düzenle değil, sınıfsal ilişkileri birleştirici bir düzenle bir özgürlük çağrısı yapıyorum” şeklinde konuştu.
Engelsiz ülke özlemine ışık
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük de, bu yılki yarışmanın hem fotoğraf hem de kısa film alanında, toplumu engelli dünyalarla yeniden yüzleştireceğini belirterek, “Her bir fotoğraf ya da kısa film, engelsiz bir ülke özlemimize ışık tutacaktır” dedi.
Buğçe Küçük, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yarışmanın yine yoğun ilgi gördüğünü belirterek, özellikle, fotoğraf ve film alanında gönüllü bir çaba içerisinde olan sivil toplum örgütlerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Sosyal sorumluluk projelerinin odağına aldıkları ‘destek varsa engel yok’ söylemini, sanatsal bir etkinlikle çok daha ileriye taşımak amacında olduklarını anımsatan Buğçe Küçük, “Bu yolculuğumuzda bizlere eşlik eden sanatçılarımız, gönüllülerimiz ve tüm katılımcılar, hayata yeni değerler katmamızda bizlere ışık olmuşlardır” şeklinde sözlerini tamamladı.
[review]
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.