Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 akdemik yılında uluslararası organizasyonlara evsahipliği yapmaya devam ediyor.
GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ve Türkiye Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası işbirliğinde 6-7 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan “I. Uluslararası Denizcilik ve Ulaştırma Sempozyumu (IMAT)”na ev sahipliği yapıyor.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, KKTC’de alanında bir ilk olacak olan sempozyum, Türkiye Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ile birlikte yürütüleceği bildirilirken, IMAT 2015’in geniş ve kapsamlı bir şekilde alanında oterite sahibi birçok uluslararası bilim insanının katılacağı belirtildi. Sempozyumda, “Denizcilik, Ulaştırma ve Lojistik” konularında birçok bildiri ve makale sunulacağı ifade edilen açıklamada, sempozyumun konu başlıklarının “Yeşil teknolojiler, deniz kirliliği, kurallar ve standardlar, denizcilik tarihi, deniz-kültür-insan ilişkileri, multimodal taşımacılık, lojistik ve ulaştırma, liman ve terminal yönetimi, denizcilik ekonomisi, uluslararası deniz hukuku, münhasır ekonomi bölgeleri, sağlık emniyet ve riskler, eğitim belgelendirme ve staj, gemi makineleri, gemi inşaatı, enerji alternatifleri , brokering ve Chartering , bayrak ülkesi, deniz sigortaları, denizde arama ve kurtarma, yatlar ve eğlence gemileri, denizcilik meteorolojisi ve deniz çevresi” olduğu vurgulandı.
GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Uzakyol Kaptanı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel, sempozyum ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
“Sempozyumumuzun amacı dört yanı denizle çevrili adamızın, Türkiye ve dünyanın denizcilikle ilgili sorunlarına, anlaşmazlıklara bilimsel, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmek, bu alandaki yenilik ve gelişmeler ile değişimleri kamuoyuna, bilim dünyasıyla denizcilik ve ulaşım sektörü ilgililerine bildirmektir. Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu böylesine bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacağından ötürü büyük bir gurur duymaktadır. Ayrıca; Denizcilik ve Ulaştırma alanında üstlenmiş olduğu misyonunun ışığında geniş vizyonu ile hayata geçeceğini görmek de ayrıca gurur vericidir. Sürekliliği sağlanacak olan sempozyumun denizciliğin her alanına katkısı olacağı bir gerçektir. İşte, bu gerçek ışığında bizlere düşen görev her defasında daha da iyisini yapmak ve denizcilik , ulaştırma ve lojistik konularındaki her türlü başarıya yenilerini eklemektir. Sempozyum ortağımız Türkiye Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası’na koydukları katkı ve işbirliği için teşekkür eder, konuyla ilgili bilim insanlarını, denizcilik, ulaştırma ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren uzman ve kuruluşları sempozyumumuza bekleriz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.