• BIST 9810.94
  • Altın 3705.056
  • Dolar 37.9571
  • Euro 41.152
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 11 °C
  • Güzelyurt 7 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 3 °C

GAÜ öğrencilerinden tarihe ışık tutacak çalışma

GAÜ öğrencilerinden tarihe ışık tutacak çalışma

KKTC Cumhurbaşkanlığı Millî Arşiv ve Araştırma Dairesi'nde bulunan birçok tarihi belge ve fotoğraf, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) öğrencileri  tarafından  “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında  dijital ortama aktarıldı.

GAÜ Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Zeki Akçam nezaretinde yürütülen çalışmada Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü öğrencileri titiz bir çalışma sonucu  KKTC Cumhurbaşkanlığı Millî Arşiv ve Araştırma Dairesi'nde birçok tarihi belge ve fotoğrafı dijital ortama taşıdı.

Çalışmayla ilgili olarak bilgi veren Zeki Akçam “Tarihi öneme sahip pek çok belge öğrencilerimizle birlikte dijital ortama aktarılmıştır. Bu belgeler arasında iki adet Osmanlıca-Rumca nüfus defteri (Yaklaşık iki bin sayfa) bulunmaktadır. Ayrıca iki adet yazma eser (iki bin sayfa), çeşitli gazete ve nadir eserler, 1974 öncesi ve sonrası fotoğraflar tasnif edilerek dijital ortama aktarılmıştır” dedi.

Akçam, bu çalışmanın büyük öneme haiz olduğunu, benzer çalışmaların ileriki zamanlarda devam ettirilmesinin planlandığını söyledi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler