Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, uyuşturucu ile mücadele etmenin, sadece polisin, yargının, ilgili kurum ve kuruluşların değil her bir ferdin görevi olduğunu ve hiç kimsenin “bana ne” deme lüksü olmadığını belirterek, çok kolay bir şekilde ulaşılabilir hale gelen uyuşturucu illetinin en fazla gençleri tehdit ettiğinin altını çizdi.
Nilgün Güney Atölyesi grubu ve iyileşmekte olan madde bağımlısı gençlerin 3 aylık sürede birlikte hazırladıkları ortak eserlerden oluşan “Fırçalarla Yaşama Dönüş Sergisi” Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün himayelerinde Lefkoşa’dan sonra Gazimağusa’da açıldı. Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde izlenime sunulan sergi 23 Ağustos’a kadar görülebilecek.
Dilek Özgürgün, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun uyuşturucu kullanımını önleme ve farkındalık çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüttüğünü ifade ederek, bu kapsamda düzenlenen “Fırçalarla Yaşama Dönüş Sergisi”nin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Gençlerin toplumun geleceği, umudu ve en büyük kuvveti olduğunu dile getiren Dilek Özgürgün, şöyle konuştu:
“Ancak maalesef teknolojik gelişmeler ve küreselleşmenin neden olduğu sebeplerle çok kolay bir şekilde ulaşılabilir hale gelen uyuşturucu illeti en fazla gençleri tehdit etmektedir. Bu anlamda kişiyi iradesiz ve çaresiz kılan, benliğini yitirmesine yol açan ve her türlü suça, her türlü kötü suistimale açık hale getiren, adeta bir zavallı haline getiren bu uyuşturucu illeti gerçekten toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Bununla mücadele etmek, sadece polisin, yargının, ilgili kurum ve kuruluşların değil her bir ferdin görevidir. Hiç kimsenin ‘bana ne’ deme lüksü yoktur. Kimin başına ne zaman bu illetin geleceği hiç belli olmaz. O yüzden uyanık ve dikkatli olmalı, buna karşı el ele vermeliyiz. Ayrıca, gençlerimize sahip çıkıp, onları anlamaya çalışarak, onlara saygı göstererek, fikirlerini dinleyerek, birlikte çok çeşitli aktiviteleri paylaşarak gençlere destek olabiliriz.”
“SPOR, KÜLTÜR VE SANATLA KENDİNİ İFADE EDEBİLEN GENÇ, KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK VE O YOLLARA BAŞVURMAYACAKTIR”
Serginin, gençlerin kendilerini ifade edebilmesi için bir fırsat olduğuna işaret eden Dilek Özgürgün, şöyle devam etti:
“Bu sergi de, kendilerini ifade etmek, kendi iç dünyalarında yaşadıkları fırtınaları anlatabilmeleri için bir fırsattır. Zaten spor, kültür, sanat bu yollarla kendini ifade edebilen bir genç, o yalnızlığı hissetmeyecek ve bu yollara başvurmayacaktır. Bizlere düşen, bir şekilde bu belaya bulaşmış olan gençleri dışlamak yerine onları kucaklamak, onlara saygı göstermek ve yardımcı olmaktır. İşte bu anlamda, bu serginin anlam ve önemi benim için gerçekten çok büyük. Bu güzel tabloları yapan gençlerimizi gururla kucaklıyorum, onlara teşekkür ediyorum bizi gururlandırdılar. Gençlere atölyesini açan çok değerli sanatçımız Nilgün Güney hanımefendiye, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çok değerli Başkanı Hasan Karaokçu’ya ve üyelerine teşekkür ediyorum.”
Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı da konuşmasında, toplumun geleceği gençlerin uyuşturucuya bulaşmasının herkesi üzdüğünü belirterek, gençlere destek için ailelere ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü, Kaymakamlık olarak uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına her zaman destek olacaklarını söyledi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının hedef kitlesinin gençler olduğunu ifade ederek, hedef gençler olunca toplumsal manada darbe alındığını belirtti.
Madde bağımlılığına karşı, uyuşturucuya bulaşmadan önce tedbir almanın önemine işaret eden İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi Gelişim Akademisi’ni de bu amaç ve hedefle kurduklarını, merkezde 400 gencin bedenen ve zihin olarak geliştiğini anlattı.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise göreve geldikleri andan itibaren, eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda bir çok etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, bu serginin ise ayrı bir önemi olduğunu belirtti.
Sergiye katılan gençlerin, “biz aslında toplumun önyargılarla düşündüğü gibi çocuklar değiliz, biz değerliyiz” mesajı verdiğini kaydeden Karaokçu, sergiye katkı koyan gençlere teşekkür ederek, desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun yürüttüğü uyuşturucu kullanımını önleme ve farkındalık çalışmaları çerçevesinde ve Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında açılan “Fırçalarla Yaşama Dönüş Sergisi, ilk olarak Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün himayelerinde 28 Haziran’da Lefkoşa’da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda açılmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.