• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 9 °C
  • Girne 12 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C

Girne Üniversitesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi…

2013 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve 7.mezuniyet törenini gerçekleştiren Girne Üniversitesi,2015/2016 Bahar Dönemi mezunlarını uğurladı.
Girne Üniversitesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi…

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre mezuniyet törenine,  Girne Üniversitesi Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel,KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Yakın Doğu Üniversitesi  Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S.Günsel, Girne Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan,Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin Dekanları, öğretim elemanları, bürokratlar, konuklar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Girne Üniversitesi Rektör Vekili İlkay Salihoğlu, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun ve mezun öğrenciler adına Mustafa Ergüven ve Mustafa Ruso konuşma yaptılar. Konuşmaların ardında Girne Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Kemal Dürüst: “Girne Üniversitesi, ülkemizin dünyaya açılan penceresi olacaktır”
KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Girne Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezuniyet töreninde olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek; KKTC’nin bir eğitim adası olduğunu  vurguladı. Kemal Dürüst, “Tabii ki burası Akdeniz’in turizm acısından en kıymetli kenti olan Girne ve Girne’nin adıyla bütünleşmiş Girne Üniversitesi, şu an arkamda bulunan aldığım bilgiye göre 20 Temmuz’da açılacak olan binalarımız olacak. Şu an 11 fakülte ve 38 bölümle eğitim adası KKTC’de emin adımlarla ilerleyen bir Girne Üniversitesi ve Denizcilik Fakültesi adına da 7.kez mezun veren bir anlayış var. Ben her şeyden önce Günsel Ailesi’ne bu anlamda kalıcı geleceğe dair dünya çapındaki adımlarından dolayı hükümetimiz adına başbakanımız adına hem de şahsım adına teşekkür ediyorum. Tabii ki hep eğitim adası olsun istedik; KKTC Devleti ve bugün 85 bin civarında öğrenci, 25 bin 3.ülke öğrencisi ile eğitim adası olduk. Bunu yaparken Denizcilik Fakültesi de dünyada hiçbir zaman ihtiyacının noksanlığına  fırsat tanınmaması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi. Her üniversitenin girişemeyeceği farklı bir alan. Ve bu acıdan da baktığım zaman  kendi ülkelerinden buralara gelen ve bu alanda mezun olan öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Girne Üniversitesi 1100 civarındaki öğrencisi ile diğer alanlarda da mezun vermeye başlaması aslında devletimizin, hükümetimizin dünyaya açılan pencerelerinin çoğalması ve o ülkelerdeki temsilciliklerimizin de artması anlamı taşıyacaktır. 

 Yaklaşık 10 gün kadar önce Pakistan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldım. Orada 57 İslam ülkesi arasında 32 bakan ile beraber bulundum. Oradaki bakan arkadaşlarından 4 tanesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinden mezundu ve bunlardan 3 tanesi de Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezundu. Bu aslında bizim ülkemizin de üniversitemizin de gururudur diye düşünüyorum. Mezun olan öğrencilerimize şunu söylemek isterim ki; lütfen ülkelerinize döndüğünüzde buraları unutmayınız; özellikle mezun olduğunuz üniversitelere orada almış olduğunuz eğitimi, yaşadıklarınızı anlatmayı ihmal etmeyiniz. Burada aldığınız disiplin anlayışı ile yolunuza devam ediniz. KKTC devletinin her zaman gönül kapıları size açık olacaktır. Yaşamınızda başarılar diliyorum; tebrik ediyorum. Mezuniyetinizin ülkemizde, ülkelerinize ve üniversitemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Girne Üniversitesi’nin tüm mezunları olağanüstü bir gayretle üniversitemizin büyük bir ivmeyle gelişmesine katkı koymuştur”

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, mezuniyet törenindeki konuşmasına tüm misafirlere hoşgeldiniz diyerek başladı. “Üniversitemiz, kurulduğu andan itibaren, Yakın Doğu Üniversitesi’nden devralmış olduğu eğitim, araştırma ve topluma hizmet sorumluluğunu layıkı ile yerine getirmek için en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm çalışanları olağanüstü gayret ve çaba harcamışlardır. Bu sayede üniversitemizin akademik çalışmalarında, üniversitemizi geliştirmede iyi bir ivme yakalanmıştır. Hızla gelişmekte olan dünyamızda, aranalar arasında en üst düzeyde yer alabilmek için ilk etapta üniversitemiz, modern dünyamızda eğitim ve araştırmanın temel unsurlarından olan Yüksek Lisans ve Doktora programlarını başlatmış ve ilk mezunlarını vermiştir. Alt yapıdaki ihtiyaçları karşılamak üzere planlar yapıyor ve uygulamaya koyuyoruz. Yakın gelecekte kapasitemizi daha da geliştireceğiz” dedi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Misyonumuz olan ‘coğrafyada lider’, ‘dünyada tanınan’ bir üniversite olmak için çalışıyoruz; ve adım adım ulaşıyoruz”

Girne Üniversitesi’nin kısa sürede hızlı bir ivmeyle geliştiğine vurgu yana Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “4 Fakülte’de 14 programdan oluşan akademik yapımızı kısa sürede 11 Fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ile toplam 38 programa ulaştırdık. 38 lisans programına ilaveten Lisansüstü Enstitü ve tüm bilimsel araştırmacılara açık BİYOSFER Araştırma Merkezi’ne de işlerlik kazandırdık. Bu sayede, ilgili yasal kurumların ve TC Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı yetkililerinin  denetiminde de geçip onaylanmış denizcilik ve havacılığımızın yanı sıra, iktisattan sağlık bilimleri ve tıbba, turizmden, eğitimden, mimarlık ve mühendislikten hukuka kadar geniş bir yelpazede yolumuza devam ediyoruz. Bütün bunları yaparken misyonumuzda belirtilen “coğrafyasında lider”, “dünyada tanınan” ve “konusunda dünyadaki bilim insanları tarafından takdir edilen ve aranan” bir üniversite yaratmayı hedefledik. Sizlerin de takdir edeceği gibi, misyon ve vizyonumuzu gerçekleştirmenin ön koşulu, inovatif yaklaşımla bilim ve teknoloji üreten lisansüstü ağırlıklı “bilim akademisi” olmaktan geçer. Kısa sürede hedefimize ulaşmak için gereken yapılmaktadır. Şimdiden aranır olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin çok saygın bir üniversitesi ile AB 7 Çerçeve Programı Proje Yürütücüsü kurumlar bizimle hemen ortak bilimsel araştırmalar yapmak üzere talepte bulundular. Burada netleştirmek istediğim bir nokta ise; bizler onların programına katılmıyor; onlar bizim yürüttüğümüz araştırmak programlarına katılacaklar” dedi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu,: “Artık yetkili ve diploma almış bireyler olarak buradan ayırılıyorsunuz ama içimizde hüzün değil sevinç var”

Öğrencilerin ve öğrencileri yetiştiren akademisyenlerin emeklerine vurgu yapan Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Sevgili meslektaşlarım, üniversitemizin bugünlere gelmesinde hepinizin çok büyük bir emeği var. Her koşulda değerli öğrencilerinizi eğitmek için elinizden geleni yaptınız ve şuan emeklerinizin ürünü karşınızda duruyor; ne kadar övünseniz, gurur duysanız yeridir.  Sevgi mezunlarımız, sizler artık mezunsunuz; yani yetkili, diploma sahibi, salahiyetli bireylersiniz. Hak ettiğiniz diplomanızla dünyanın dört bir yanında çalışacaksınız ve eminim hem ülkemizi hem de kendinizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Beklentimiz, gideceğiniz diyarda üniversitemizin ve KKTC’nin birer temsilcisi olmanız ve bunu layıkıyla yerine getirmeniz. Gelecek yaşamınızda iyi haberlerinizi almak üzere sizleri uğurluyoruz. Artık ayrılıyoruz fakat içimizde hüzün değil; sevinç var. Yolunuz aydınlık olsun” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Altunç: “Bölgenin en donanımlı okulu olarak verdiğimiz başarılı mezunlarımızın gururunu yaşıyoruz”

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasına Günsel ailesine teşekkür ederek başladı. Prof. Dr. Mustafa Altunç “Bir ada ülkesi olmamıza rağmen, denizlerimizin nimetinden yararlanmaya, ancak Denizcilik Fakültemizin oluşumu ile birlikte başlanmıştır . Malumunuz olduğu gibi, dünyamızın 3/4 ü denizlerle çevrilidir. Dünya ticaretindeki taşımacılığın %90‘ına yakını deniz yoluyla yapılmaktadır. Uluslararası Denizcilik Odasının 18 Mayıs 2016 ‘da, yani geçtiğimiz ay yayımlanan raporuna göre 2025 yılına kadar 150000 Zabitan açığı olacaktır. Bu temel gerçekle denizlerin ve denizciliğin önemini kavrayan ülkelerin bu nimetten azami ölçüde faydalanması, ilgileri ile doğru orantılı olacaktır. Bu bilinçle, Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi’nde, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerimizde, dünya standartlarında, Uluslararası Denizcilik Örgütü‘nün STCW kurallarına ve onun bölgemizdeki temsilcisi; T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili mevzuatına tamamen uygun olarak eğitim vermekteyiz. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz, eğitimden ulaştırmaya, kılavuz kaptanlıktan yöneticiliğe kadar, denizciliğin her alanında ve dünyanın dört bir yanında, şanla, şerefle  görev ifa etmekte, bayrak dalgalandırmaktadırlar” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Altunç: “Birer fidan olarak bize teslim ettiğiniz gençler artık bizim de evlatlarımızdır”

Öğrencilere ve velilere de hem teşekkür eden hem de duyduğu gururu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Altunç, “Sevgili öğrenciler, artık demir almak zamanı geldi. Sizler de abilerinizin, ablalarınızın denizcilik alanında yarattıkları o bembeyaz listede yerlerinizi gururla alacak, bayrak devrini  gerçekleştireceksiniz. İftiharla söyleyebilirim ki sizler, bölgenin en donanımlı okulundan, en iyi kadroya sahip bir eğitim kurumundan, Girne Üniversitesi’nden mezun oluyorsunuz. En zor şartlarda dahi ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgi ve beceri dağarcığınızda var olacaktır. Sevgili veliler, bizlere güvenerek birer fidan olarak teslim ettiğiniz bu gençlerimiz için zorluklar çektiğinizi biliyoruz. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi, her zorluğun da bir selameti vardır. Emanetinizi, bugün sizlere, denizlerin engin nimetinden yararlanabilecek, “Nitelikli bir Zabitan “ olarak teslim ediyoruz. Bir farkla;  bu gençler, artık bizim de evladımızdır. Onların mutluluğu, bizim de mutluluğumuz olacaktır. Yolları da bahtları da açık olsun. Onların lisanıyla ‘Allah Selamet versin, Pruvaları Neta olsun’ “ dedi.

Prof. Dr. Süleyman Tolun: “Girne Üniversitesi, gelişen ufukları ile büyümektedir; tüm mezun öğrencileri tebrik ederim”

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Süleyman Tolun “Sevgili mezunlarımız çağımızda öğrenme araçları bilgiye ihtiyaç duyanların ayağına getirecek kadar getirmektedir. Dolayısı ile sizlere çok iyi imkanlar tanınmaktadır. Artık bilgi ve öğrenme sadece üniversite mekanlarında değil ama her yerde olabilmektedir. Kendinizi, mesleğinizle ve sürekli başka meslek dallarıyla ilgili bilgi edinme ile yetiştirebilirsiniz. Bana göre de geliştirmelisiniz. Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirmezseniz, kısa bir sure sonra meslekte geri kalma durumu ile karşılaşıp belirli bir karamsarlık içine girebilirsiniz. Bilgiye ulaşma yanında bunu özümlemeniniz için de Konfiçyüs’ün dediği gibi “duydum ve unuttum gördüm ve hatırladım yaptım ve öğrendim.” Diğer önemli bir husus yaratıcı olmanız gerektiğini unutmamanızdır. Deneyimlerinizden belkide çok uzun yıllar geçmeden başka mesleklerinde oluştuğunu göreceksiniz. Günümüzde geçerli olan cazibesini kaybedebilir duruma gelecek ve şartlar sizi bu yeni mesleklere doğru yol almanızı da gerektirecektir. Böylece çok yönlü bir gelişme içinde olmanız önemsenmelidir. Keşke demeyin. Büyük önder Atatürk, keşke kelimesini pek sevmezdi. Sizde keşkeleri çok kullanmayın.doğru ilkeli ve etik değerlere sahip anlı açık birer insan olarak toplumda yerinizi alın. Sizlerin başarılı olması sizleri yetiştirenleri de gururlandıracaktır. Yolunuz açık olsun” dedi.

Mustafa Ergüven: “Mezun olduktan sonra yapmanız gereken bu gururu üzerinizde taşırken kendinize güvenmek, kararlarınızdan emin olmak ve kendinizi mütemadiyen geliştirmek olmalıdır”

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarından Mustafa Ergüven, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, yeni mezun olan öğrencilere zorluklar karşısında gereken tüm beceri ve bilgiye sahip olduklarını vurgulayarak; “Dünya denizlerine yelken açacak olan yürekli denizci kardeşlerim,Denizcilik meşakkatli bir meslektir, özveri ister. Bu mesleğin zorluklarına herkesin katlanabilmesi mümkün değildir. Sizler bu yola baş koyarak en başından karakterinizin ne kadar güçlü, dirayetinizin de ne kadar sağlam olduğunu ispatlamış bulunuyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken bu gururu üzerinizde taşırken kendinize güvenmek, kararlarınızdan emin olmak ve kendinizi mütemadiyen geliştirmek olmalıdır. Zorluklar elbette karşınıza çıkacaktır. Bu durumlarda hiçbir zaman asla yılmayınız, bu zorlukların üstesinden gelecek bilgi, beceri ve güce sahip olduğunuzu da hiç bir zaman unutmayınız” dedi.

Mustafa Ergüven: “Okulda öğrendiğiniz en ufak bilgi bile mutlaka işinize yaracaktır”

Kendi deneyimlerinden örnekler veren Mustafa Ergüven, “Bu fakültenin bir mezunu olarak şunu belirtmek isterim ki deniz hayatı mektep hayatından oldukça farklıdır. Ancak bu okulda öğrenmiş olduğunuz en küçük detay dahi deniz hayatınızda mutlaka işinize yarayacaktır. Burada almış olduğunuz eğitimin faydasını hayatınızın her kademesinde göreceksiniz.Bilgi dağarcığınızı her zaman geliştirmeye çaba gösteriniz. Bilgi güçtür. Bir liderin astlarına sözünü geçirebilmesi için en önemli gücü bilgisidir. Çalışacağınız gemilerin her detayını en kısa zamanda öğrenmek de işinize vakıf olmak adına ivedi bir gerekliliktir” dedi.

Denizcilik mesleğinin zorlukları kadar benzersiz keyifli yanlarının olduğuna değinen Mustafa Ergüven, “Deniz hayatı zorluklarının yanında güzel anılar da biriktirir. Dünyayı televizyon veya telefon  ekranından değil de kendi gözünüzle görmenin gururu herşeye bedeldir. Köprüüstünde sabah 4-8 vardiyasını tutarken güneşin engin denizlerin üzerinden doğuşunu izlemenin zevki de paha biçilemezdir. Yeni denizlere, farklı memleketlere, değişik kültürlere yelken açmak yeri doldurulamaz bir meşgaledir. Deniz bir sevdadır. Bu sevdanın içinden geçip giden tüm eski dostlarımı bu vesile ile kucaklar, bize bu sevdayı aşılayan, üzerimizde emeği olan tüm değerli hocalarımızı saygıyla selamlar, mezun olan arkadaşlarıma da dünya denizlerinde selamet ve başarı dilerim.Yolunuz açık, pruvanız neta olsun” dedi.

Mustafa Ruso: “Türk Denizciliğini, Türkiye’de ve uluslararası sularda, en iyi şekilde temsil edip, geliştireceğiz”

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bölüm birincisi Mustafa Ruso, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında bu konuşmayı yapabilmekten dolayı yaşadığı gururu ifade ederek başladı. “Kardeş Üniversite Yakın Doğu Üniversitesinde, 1996 yılında çağdaş bir vizyonla, Sayın Suat İ. Günsel hocamız tarafından kurulan Denizcilik Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ilk Denizcilik Fakültesidir. Kardeş Üniversiteden aldığı 17 yıllık birikimle beraber, Akdeniz’in bu güzel kenti Girne’de, en son teknoloji ile, Sayın Cemre S. Günsel Haskasap tarafından kurulan Girne Üniversitesi ve alanlarında uzman akademisyenlerimizden aldığımız eğitim ve tamamı uzakyol kaptanı ve baş mühendis hocalarımızdan öğrendiğimiz deniz örf ve adetlerinden dolayı, bütün hocalarımıza ben ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Türk Denizciliğini, Türkiye’de ve uluslararası sularda, en iyi şekilde temsil edip, geliştireceğiz. Okyanuslarda şan ve şerefle Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Bu ailenin bir bireyi olduğum için onur duyuyorum. Bu eğitimi alırken bizleri destekleyen fedakar ailelerimize teşekkür ederim. Denizci olmak zordur. Denizci evinden, sevdiklerinden, aylarca uzakta olandır. Denizcinin gemi personeli ailesi, gemi, evi olur. Deniz insana disiplini, zorluklar karşısında dik durmasını öğretir. Bu yüzden herkes denizci olamaz. Mezun olan arkadaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

Emre Fedakar: “Hocalarımız bizi bir demir ustası gibi isledi, bizler şimdi parıldayan keskin kılıçlar gibiyiz”

Girne Üniversitesi Deniz İşletme Yönetimi bölümünü temsilen konuşan Emre Fedakar, “Eylül 2011 tarihinden itibaren, sayın hocalarımız, bir demir ustası edasıyla, işlenmeye hazır biz demir cevherlerini, bilgi ateşiyle ısıtarak işlemeye başladılar. O gün simsiyah olan biz demir cevherleri, bugün Girne Üniversitesi’ndeki hocalarımızın üstün gayretleri sayesinde parıldayan keskin bir kılıç haline gelerek, karşınızda dimdik ve gururla durmaktayız. Başlangıçlar ne kadar güzel ise, sonlarda bir o kadar zor ve hüzünlüdür. Şimdi bu hüzünleri bir yana bırakıp, biz keskin kılıçların Barbaros’tan bu yana gelişen denizcilik sektöründe ışıldamalarının zamanı geldi. Bugünden itibaren, ailelerimizin bizlere verdiği güç, Girne Üniversitesinde ki hocalarımızın önderliği ile denizcilik sektörünün, bizlerin omuzlarında daha sağlam adımlarla ilerleyeceğine olan inancım tamdır. Bizlerin bu mutlu gününde, bizleri yalnız bırakmayan, başta ailelerimize ve değerli büyüklerimize teşekkür eder, Girne Üniversitesinden mezun olan arkadaşlarıma gelecek hayatlarında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler