• BIST 9679.9
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Girne Üniversitesi’nde “5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” için geri sayım başladı

“5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” Girne Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Girne Üniversitesi’nde “5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı” için geri sayım başladı

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı”na birçok ülkeden çok sayıda araştırmacının katılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıllarda ilki Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, ikincisi Atatürk Öğretmen Akademisi’nde,  üçüncüsü Yakın Doğu Üniversitesi’nde ve dördüncü ise Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleşen “Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı”na bu yıl Girne Üniversitesi en sahipliği yapıyor. 31 Mart -02 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı, Girne Üniversitesi ve Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği işbirliği ile düzenlenecektir.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu: “27 ülkeden araştırmacılarla eğitimde yenilikler konuşunda buluşacağız”

Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği’nin başkanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, özellikle eğitim bilimleri ve uygulamalarında son trendin belirlenmesi ve araştırmacıların bilgi paylaşımında bulunmasını sağlayacak olan “5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı”nın büyük bir heyecan ile beklenildiğini dile getirerek “Girne Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan konferansa 27 farklı ülkeden araştırmacılar katılacak; şu ana kadar 152 bildirinin programda yer alıyor. Konferans kapsamında sunulan bildiriler, konferansı destekleyen üst düzey bilimsel dergilerde hakem sürecinden sonra da yayınlanabilme şansına sahiptir” dedi. Konferansın ana temasının “eğitimde yenilikler” olarak belirlendiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, “tartışılacak başlıca konular “eğitim programları ve öğretim”, “eğitim yönetimi ve denetimi”, “rehberlik ve psikolojik danışma”, “eğitim teknolojileri”, “matematik eğitimi”, “fen eğitimi”, “dil eğitimi”, “”sosyal alanlar eğitimi”, “özel eğitim”, “eğitimin sosyal temelleri” olacak” dedi.

Konferans sadece araştırmacılara yönelik değil; okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında çalışan tüm öğretmenler katılabilir…

5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı geçmiş yıllarda olduğu gibi sadece araştırmacıları değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan tüm öğretmenleri de kapsamadığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, “konferans kapsamında öğretmenlere yönelik “eğitimde liderlik”, “etkili okul yönetimi”, “eğitimde yenilikler”, “okul aile iletişimi”, “eğitimde yeni teknolojiler” gibi seminerler dizisi de gerçekleştirileceği müjdesini vermek isterim. Özellikle öğretmenlerin teori ile uygulama arasında bir bağ kurabilmesini sağlayacak seminerler, alanında etkili uzmanlar tarafından verilecek” dedi. Uluslararası düzeyde son derece önemli akademisyenler tarafından açılışın yapılacağı konferansta etkili çalışmaların gerçekleştirileceği ve katılımcıların bilimsel bir ortamı soluma şansını da bulabileceklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu,  öğretmenlerin seminerlere yönelik detaylı bilgiyi ise Yard. Doç. Dr. Erinç Erçağ tarafından alabileceklerini; 0533 842 4747 numaralı telefondan veya www.keb-der.org adresinden temin edebileceklerini bildirdi.

Konferansta atölye çalışmaları da olacak…

Prof. Dr. Hüseyin  Uzunboylu, konferansta yer alacak davetli konuşmacılar arasında; Prof. Dr. Ferhan Odabaşı “Araştırmak veya Öğretmek: Akademisyenlerin İkilemi” Kazakistan’dan Prof. Dr. Maral Nurtazina, “Mezunların işgücü piyasasındaki rekabet zorlukları”, Avustralya’dan Prof. Dr. Sharon Lierse, “21. yüzyil öğrencilerinin karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar” Lefkoşa İngiliz Üniversitesi Rektörü ve eski YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak’ın bulunduğunu belirterek; “bu sene 5. Düzenlenen Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’nda Prof. Dr. Ümit Girgin’in de “İşitme Engelli Öğrencilerin Okuma Stratejilerinin Değerlendirilmesi” konusu üzerine katılımcılarla birlikte bir saatlik atölye çalışması gerçekleştirecek” dedi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “5. . Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı’na ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi olarak ev sahibi olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. “Girne Üniversitesi olarak böylesi önemli bir konferansa ev sahibi olmaktan son derece mutluyuz. Daha önce de farklı üniversitelerde gerçekleştirilen konferansın bu sene yeni kampüsümüzde olması bizim için ayrıca önemlidir” dedi.

Eğitim konusunda tüm araştırmalara katkı sağlamak istediklerini ve birlikte gelişmekten son derece mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Girne Üniversitesi olarak, üniversitemizin öğrencilerine akademik eğitim vermenin dışında eğitimin kendi yapısına da katkı koymak; gelişimine katkı sağlamak istemekteyiz.

Bu sebeple bu önemli konferansa evsahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. 27 farklı ülkeden eğitim alanında uzaman araştırmacılarla üniversitemizin çatısı altında güzel bir konferans gerçekleştireceğiz ve tüm katılımcılar eminim konferans sonunda eğitim alanında yeni bilgiler ve yeni araştırma fikirleri ile dolacaklar. Bu da bizim için çok önemlidir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler