Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özgür Uzun, göz gribi hastalığının bulaşıcı özelliğine dikkat çekerek bulaşım şekillerinin elden ele, gözden göze, ortak gözlük, havlu, yastık, makyaj malzemesi ile olabileceğini söyledi.
LENS kullanan hastaların, enfeksiyonlara karşı hem daha hassas olduğunu hem de hastalığın daha ağır seyredebildiğini belirten Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özgür Uzun, "Havuz ve denize girerken lenslerinin mutlaka çıkarılması gerekir. Lens kullanan hastalar gözlerinde kızarıklık, yanma ve batma gibi şikayetler hissettiklerinde hemen lensleri çıkarıp göz doktoruna başvurmalıdırlar" dedi. Hastalığın, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu, grip benzeri bulgularla başlayabildiğini anlatan Op.Dr.Uzun, "Genellikle, tek taraflı başlar ve 2 hafta sonra diğer göze geçebilir.
Şikayetler sulanma, batma ve ağrı şeklinde olur" diye konuştu. Göz gribinde doktor kontrolünde kullanılacak ilaçlarla 2 hafta içinde iyileşme görüleceğini ifade eden Op. Dr. Özgür Uzun, şunları kaydetti: "Gözün ön tarafındaki kornea dediğimiz camsı kısımda tutulma olursa iyileşme süresi uzaya bilir. Adenoviral konjonktivit tedavisinde amaç, enfeksiyonun başka kişilere bulaşmasını önlemek ve kişisel hijyene dikkat etmektir. Gözler kaşınmamalı; havlu, yastık ve gözlük gibi eşyaların kullanımına dikkat edilmeli. Hastanın eşyaları ayrılmalıdır. Ortamdaki diğer kişilerle yakın temastan kaçınılmalı. Özellikle küçük çocuk ve kronik hastalığı olan yaşlı hastalardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekir. Soğuk kompresyon, belirtileri azaltarak hastayı rahatlatabilir ve gelişebilecek bakteriyel konjonktivitlerin önlenmesi gerekebilir." (yenialanya)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.