• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 9 °C
  • Girne 12 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C

Halkın Partisi: “kim üretici, kim değil netleştireceğiz ve gereğini yapacağız”

Halkın Partisi,Gazi Mağusa ilçesine bağlı Çayönü ve Güvercinlik köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi,
Halkın Partisi: “kim üretici, kim değil netleştireceğiz ve gereğini yapacağız”

Halkın Partisi,Gazi Mağusa ilçesine bağlı Çayönü ve Güvercinlik köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi, sorunlara dair çözüm önerilerini anlattı ve soruları yanıtladı. Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Genel Sekreteri Tolga Atakan ve Mağusa İlçe Başkanı Duygu Uzun ile Mağusa İlçe yönetimi üyeleri, parti gönüllüleri ve bazı kurucu üyelerin de katılımıyla gerçekleşen ziyarette ağırlıklı olarak esnafın ve üreticilerin sorunları gündeme geldi.

Ziyaretler sırasında konuşan parti başkanı Özersay göreve geldiklerinde üretici tanımını net şekilde yaparak tarım desteğini buna uygun olarak vereceklerini, bu yolla hem devlet memuru olup hem de üretici konumundan yararlananların yarattığı haksız rekabet ortamını sona erdireceklerini söyledi. Özersay ayrıca eski siyaset anlayışının yıllardır hal yasasını yürürülüğe koymaya cesaret edemediğini ve üreticiyi mağdur ettiğini söyleyerek “üreticinin kendi ürününe sahip çıkması, gıda güvenliğinin sağlanması ve üreticilerin toptancılar karşısında ezilmemesi için hal yasasını derhal yürürlüğe koyup uygulayacağz. Halkın Partisi bu konuda kararlıdır” dedi.  Özersay ayrıca “sürekli olarak avuç açmak zorunda kaldığımızı, irademize sahip çıkamadığımızı söylemek yetmez. Bu durumu düzeltmek için bu ülkedeki partizanlığa dayalı yolsuzluklara ve israfa son vermek zorundayız. Halkın Partisi olarak bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Özersay: “Hal Yasasını Yürürlüğe Koyacağız”

“Patateste Yeni Dış Pazar Yaratmak Mümkün”

Patates üreticilerinin özellikle Pazar bulma ve iç piyasadaki rekabet koşulları konusundaki sıkıntıları üzerinde durulan Çayönü’ndeki toplantıda Halkın Partisi’nin göreve geldiği dönemde özellikle hal yasasını yürürlüğe koyacağını ve üreticilerin özellikle Avrupa Birliği’nden çıkma sürecine giren Birleşik Krallık piyasasına yeniden girebilmeleri için adımlar atacağını anlatan Özersay şunları kaydetti: “İngilizlerin AB’den çıkış sürecini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Biz bu konuda bir ön çalşıma yaptık. Önümüzde özellikle patatesin bu ülkeye satılabilmesi açısından önemli bir fırsat vardır ve bunu değerlendirmek bir vizyon meselesidir. Halkın Partisi bu vizyona sahiptir. Öte yandan hal yasasını yıllardır oyalıyorlar, bunu yürürülüğe koyacak cesaretleri yok ama bizler üreticinin kendi ürününe sahip çıkması, gıda güvenliğinin sağlanması ve üreticilerin toptancılar karşısında ezilmemesi için hal yasasını derhal yürürlüğe koyup uygulayacağız. Bu konuda kararlıyız”.

 

 

 

 

“Güvercinlik Sadece Seçim Döneminde Hatırlanıyor”

Yıllardır Güvercinlik köyünü ziyaret ettiklerini ve her defasında aynı sorunların, hiç değişmeden devam ettiğini gözlemlediklerini vurgulayan Halkın Partisi yetkilileri içerisinde doktor yada hemşire dahi olmayan bir sağlık ocağının sağlık dışında bir amaç için kullanılmaya devam ettiğini; köy içerisinde halkın huzurunu kaçıran baz istasyonlarına dair hiç bir adım atılmadığını ve vatandaşların düğünlerini yapacakları yerin toprak olan park yerinin dahi yapılmadığını ve köylülerin toz toprak içerisinde düğünlerini gönül rahatlığıyla yapamıyor olduklarını anımsattılar.

Vatandaşlarımızın Güneye Geçisindeki Ayrımcılık İnsanları Huzursuz Ediyor

Güvercinlik ziyareti sırasında vatandaşların Türkiye kökenli olan bireylerin güney Kıbrıs’a geçişlerindeki yasaklamayı gündeme taşımaları ve bunun kanayan bir yara olduğunu vurgulamaları üzerine, çözüm durumunda ortak devletin vatandaşı olması gereken Türkiyekökenli yurttaşlarımızın Güney Kıbrıs’a geçişlerde serbest dolaşım hakkından yararlandırılmıyor olmalarının bir tür ayrımcılık ve ötekileştirme sıkıntısı ortaya çıkardığına da dikkat çeken Özersay bunu yanlış bulduklarını, görüşmeci olduğu dönemde dini ibadet maksadıyla 1,000 kişilik kafilelerin geçişine imkan sağlanması için bir çaba ortaya koyduğunu ve bunda sonuç aldıklarını, bunun önemli bir başlangıç olduğunu, ama Kıbrıs Sorunu'nun çözümü ya da çözümsüzlüğünden bağımsız olarak bu çabaların genişletilmesi gerektiğini düşündüğünü vurguladı. Özersay yurttaşlarımızın Güney'e geçişlerde maruz kaldıkları bu ayrımcılığa son vermek için göreve geldiklerinde daha farklı çabalar ve önerileri de ortaya koyacaklarını örnekler vererek anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler