• BIST 9730.84
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Hayvancılar eylem rotalarını belirledi

Hayvancılar Birliği bugün yönetim kurulu ile toplantı yaptı...
Hayvancılar eylem rotalarını  belirledi

Hayvancılar Birliği bugün yönetim kurulu ile yaptığı toplantıda eylem nedeni olan maddeleri ve 19 Temmuz Salı günü gerçekleştirecekleri eylemin rotasını belirledi.

Eylem 19 Temmuz Salı günü saat 10:00’da başlayacak.  Doğudan gelenler Hamitköy çemberinde, batıdan gelenler ise Gönyeli çemberinde buluşarak daha sonra Kıbrıs Gazetesi önünden Girne kapsına ve son olarak da başbakanlık önüne gidilecek.

 

TARIM BAKANI HAYVANCIYI VE KAMUOYUNU YANILTIYOR

 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği başkanı Mustafa Naimoğulları Tarım Bakanının açıklamalarının kamuoyunu yanılttığını savundu.

Naimoğulları, Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun Üreticiye süt üzerinden verilecek destekler noktasında açıklamalarının doğru olmadığını dile getirerek, açıklamaların hayvancıyı ve kamuoyunu yanılttığını ifade etti.

Naimoğulları, Tarım Bakanının Üreticinin aylardır hem süt fiyatları noktasında hem de pazarlama noktasında sıkıntı çektiğini çok iyi bildiğini söyledi. ‘’Tarım bakanlığı çözüm bulmak istiyorsa sivil toplum örgütleri ile oturup doğruları ortaya koymalıdır, bu şekilde yapılan açıklamalar sektör içerisinde kaos yaratır’’ diyen Naimoğulları, üreticinin kültürlü ve eğitimli olduğunu ve bu yüzden neyin ne olduğunu iyi bildiğini vurguladı.

 

 

HAYVANCILAR BİRLİĞİNİN EYLEM TALEPLERİ

 

 

  1. Küçükbaş hayvancıya kuraklık desteği olarak hibe arpa verilmesi

a) Sosyal sigorta yatırımlarını yatıramayan hayvancının sosyal yatırımlarının devlet tarafından yapılması.

b) Verilecek desteklerin gerçek hayvancının tespit edilerek verilmesi

 

  1. Kaba ota verilecek kuraklık desteğinin derhal açıklanması;
  2. Küçükbaş sütünün alım garantisinin yasallaşması? Büyükbaş sütü alındığı oranda küçükbaş sütünün alınması yasallaşmalı
  3. Büyükbaş sütünün Nisan öncesi fiyata getirilmesi soğuk inek sütü 1.48 ,Açık inek sütü 1.38 olması, sütün miktarına 1.300 lt kadar değil. 2 tona’a kadar desteklenmesi sağlanmalı.
  4. Yeni fabrika müracatlarının derhal onaylanarak, pazarlanan sütün  teminat altına alınması. Teminatsız süt verilmemesi.
  5. Bütçe açığını sürekli ortaya koyan hükümete süte verilen yıllık 56 milyon desteğin direk hayvancıya verilerek , SÜTEK in hayvancıya teslim edilmesinin onaylanması.
  6. Mecliste yasası görüşülen ve üretici kandırılarak normal mazottu yasaklayan hükümetin uro dizele geçip renkli mazat olarak yarı fiyatına üreticiye verileceği sözlerinin tutulması.
  7. Hükümet ithalat politikasını gözden geçirerek düzenleme yapmalıdır.Yılda 30 milyon dolarlık ithal ürün bu ülkeye getirilirken yerli ürünlerin piyasada nasıl satılabileceği bize açıklanmalı. Yani ithal ürünlere vergi veya fon olarak düzenleme getirilmelidir.
  8. Küçükbaş hayvancıya haziran ayında yapılmış olan beyanda ödeme kıstaslarını 15 aylık yaş sınırını 12 aya indirilmesini bu konuda son ödemede hayvancı yaklaşık 1.5 milyon tl zarara uğratılmıştır.

10- Süt borsasının kaldırılması.

11- Bugüne kadar devlet arazileri 2. veya 3. İş yapanlara verilmiştir hiçbir şekilde hayvancımız bu arazilerden faydalanmamıştır. Bu araziler verilirken üreticinin tanımına uygun, gerçek üreticilere verilmesini talep ediyoruz. Bu konunun yasal hale getirilmesi önceliğimizdir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler