Hindistan'ın doğusundaki Sriharikota uzay merkezinden fırlatılan roketteki uydulardan bazıları ABD, Kanada, Almanya ve Endonezya'ya ait.
Gözlemciler, bu adımla Hindistan'ın milyarlarca dolarlık uzay pazarında önemli bir aktör olarak yükseldiğine işaret ettiği görüşünde.
Dünyada tek seferde uzaya en çok uydu fırlatan ülke rekoru, 2014'te 37 uyduyu gönderen Rusya'ya ait.
Hindistan'da bilim insanları ve bakanlar, roketin Andhra Pradeş eyaletinden fırlatılma anını yerinden izledi.
Google'ın da uydusu var
Roketin taşıma kapasitesi 1.5 kg ila 700 kg arasında değişiyor.
Uzaya gönderilen uydular arasında bir kartografik uydu, ülkedeki üniversitelere ve uluslararası müşterilere ait uydular ve ABD'ye ait 13 uydu da var.
ABD'nin uydularından biri de Google şirketine ait.
BBC'nin Delhi muhabiri Sanjoy Majumder, tek seferde 20 uydu fırlatmanın Hindistan tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin uluslararası ticari uzay pazarında etkili ve düşük maliyetli çalışmalarıyla kilit bir rol üstlendiğini söylüyor.
Hindistan'ın resmi Uzay Araştırmaları Kuruluşu (Isro) Başkanı Kiran Kumar, NDTV televizyon kanalına açıklamasında tek seferde 20 uydu fırlatmayı "salınan kuşların uzaya uçuşuna" benzetti.
Kumar, "Uzaya bıraktığınız her küçük obje birbirinden bağımsız kendi faaliyetini yürütecek ve her biri kendileri için tasarlanan belirli zaman dilimlerinde yaşayacak" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.