Hindistan'ın Assam eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında son 6 günde hayatını kaybedenlerin sayısı 61'e çıktı.
NDTV kanalının haberine göre, Assam Eyalet Afet Yönetim Kurumundan (ASDMA) yapılan açıklamada, şiddetli yağışların yol açtığı afet ve kazalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 61'e çıktığı belirtilirken 3 bin 371 köyün sular altında kaldığı ve 128 bin hektarlık tarım ürününün yok olduğu bildirildi.
Eyaletten akan Brahmaputra ve 8 nehirde suyun tehlike seviyesinin üstüne çıktığı aktarılan açıklamada, Assam'ın 33 bölgesinin 26'sında 3 milyon 400 binden fazla kişinin yıkıcı sel sularından etkilendiği kaydedildi.
Açıklamada, sellerden etkilenen 44 binden fazla kişinin yardım kamplarına yerleştirildiği ifade edildi.
Eyalet genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve toprak kaymalarında yollar, köprüler, su yolları ve diğer altyapı hasar gördü.
Afetten etkilenen bölgelerde ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.
KAZİRANGA MİLLİ PARKI'NIN ÇOK BÜYÜK KISMI SULAR ALTINDA KALDI
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Hindistan'daki Hint gergedanlarının en büyük evi olan 430 kilometrekarelik alana sahip Kaziranga Milli Parkı'nın yüzde 80'inin sel nedeniyle sular altında kaldığı bildirildi.
Orman dairesinden yapılan açıklamada, selde parktaki 66 hayvanın telef olduğu ve 170 hayvanın kurtarıldığı kaydedildi.
"ŞİDDETLİ SEL" UYARISI YAPILMIŞTI
Brahmaputra Nehri'ndeki suyun çeşitli bölgelerde tehlike seviyesini aşması üzerine Assam ve komşusu Arunaçal Pradeş eyaletinde "şiddetli sel" uyarısı yapılmıştı.
Assam'da selden en fazla etkilenen yerler Dhemaji ve Barpeta bölgeleri olurken Arunaçal Pradeş'te Pasighat ve Namsai bölgesinin alçak kesimlerinin de su altında kaldığı ifade edilmişti.
Hindistan Meteoroloji Dairesinden (IMD) yapılan açıklamada, şiddetli yağışların 16 Temmuz'a kadar sürmesinin beklendiği belirtilmişti.
Hindistan'ın Assam Eyaletinde Sel Ve Toprak Kaymalarında Ölenlerin Sayısı 61'e Yükseldi
Hindistan'ın Assam Eyaletinde Sel Ve Toprak Kaymalarında Ölenlerin Sayısı 61'e Yükseldi


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 10:02 - İsrail Gazze'ye 'geniş çaplı' hava saldırıları başlattı, yüzlere kişi hayatını kaybetti
- 10:00 - Döviz güne nasıl başladı?
- 09:59 - Aydınköy Sulama Birliği’ne su dağıtımını güçlendirecek borular teslim edildi
- 09:47 - Costa BM Sekreterine AB'nin iki devletli çözümü kabul etmeyeceğini söyledi
- 09:44 - Lefkoşa ve Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi
- 09:42 - Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin geçici başhekimi Kalfaoğlu oldu
- 09:40 - Soğuk hava geri dönüyor: Yarın yağmur ve fırtına bekleniyor
- 18:42 - Federasyon Değirmenlik Spor Kulübü'nü sildi!
- 18:38 - Öğretmen sendikalarından disiplin tüzüğü protestosu: Tüzüğü tanımıyoruz, tanımayacağız
- 18:37 - Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş açıkladı: Hava sıcaklığı çarşamba günü düşecek
- 17:22 - Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi, ivedi olarak ele alındı
- 17:13 - Polis açıkladı: 2 Sürücü de kalp krizi geçirdi
- 14:46 - 10-16 Mart 2025 Haftalık İtfaiye Raporu
- 14:28 - Ülke Genelindeki Trafik Denetimlerinde 366 Sürücü Raport edildi
- 14:16 - KKTC’de İkamet İzinsiz Yaşayan 3 Kişi Tutuklandı
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.