İki Toplumlu Sağlık Komitesi üyelerinin, dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantı, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş yer buldu.
Alithia gazetesi “Epidemiyoloji Uzmanları Dolaylı Olarak Evet Diyor” başlıklı haberinde, Rum epidemiyoloji uzmanlarının, iki toplumlu sağlık komitesinin dünkü toplantısında, Kıbrıslı Türk meslektaşlarından duydukları şeylerden memnun olduklarını yazdı.
Haberde, Kıbrıslı Türk epidemiyologlar tarafından yapılan bilgilendirme temelinde, sıfır vaka konusunda uzun bir süreden bu yana Kuzey Kıbrıs’tan aktarılan görüntünün gerçek olduğu, öte yandan salgınla mücadele konusunda alınan ve alınmakta olan önlemlerin, aynı zamanda yapılan testlerin, uluslararası standartlar çerçevesinde hareket ettiği ve Rum tarafındaki önlemler ile uygulamalardan farklı olmadığına da işaret edildi.
İki toplumlu sağlık komitesinin dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, pandemi konusunda iki taraftaki durumla ilgili karşılıklı bilgilendirme yapıldığını kaydeden gazete, sınır kapılarının açılıp açılmaması gerektiği veya ne zaman açılacağı konusunda ise herhangi görüşme yapılmadığını, çünkü konunun tamamen siyasi olduğunu ve komitenin yetkilerine girmediğini belirtti.
İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Kıbrıslı Türk ve Rum başkanlarının, dünkü toplantının sonuçları konusunda liderleri bilgilendirecekleri ve ne olacağına dair kararın liderlere bırakıldığı da ifade edildi.
Habere göre, toplantıda yer alan Kıbrıslı Rum öğretim üyelerinden Petros Karayannis ise açıklamasında, kendilerinin toplantıda net bir şekilde bilimsel görüşlerini sunduklarını, epidemiyolojik durumu konuştuklarını ve iki taraftaki olgular konusunda karşılıklı bir bilgilendirme yapıldığını dile getirdi.
Karayannis, sınır kapılarıyla ilgili karar konusunda, kendilerinin (bunu) etkileyecek bir şeye sahip olmadıklarını da söyledi.
Fileleftheros gazetesine göre, İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Kıbrıslı Rum eş başkanı Leonidas Filaktu ise açıklamasında, dünkü toplantının büyük bir kısmının, pandemi konusunda yapılan kontroller ve iki taraftaki durumla ilgili bilgilendirmeyle geçtiğini söyledi.
Filaktu, sınır kapılarının açılması konusunda ise, bunun tamamen siyasi bir karar olduğunu ve komitedeki dünkü görüşmenin ise tamamen bilgilendirici bir nitelikte olduğunu ve toplantıda fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti.
Filaktu, muhtemelen yakın zamanda ikinci bir görüşme daha olacağını, ancak bunun henüz daha belirlenmediğini sözlerine ekledi.
Politis gazetesi ise haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iki toplumlu sağlık komitesinin dünkü toplantısı konusunda bugün bilgilendirilmesinin beklendiğini yazdı.
İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Dünkü Toplantısı Rum Basınında
İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Dünkü Toplantısı Rum Basınında


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 20:19 - 2025 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Antlaşması imzalandı: 21 milyar TL kaynak
- 19:33 - İstanbul Barosu yöneticilerinin görevlerine son verildi!
- 18:17 - Türk Tabipler Birliği: Biber gazı derhal yasaklansın
- 18:07 - Ekrem İmamoğlu yarın adliyeye sevk edilecek
- 17:10 - Özgür Özel: Bugün CHP'ye Kayyım atayacaklardı! Kurultay kararı aldık!
- 16:52 - Gözaltındaki İmamoğlu: Size güveniyorum; bu günler geçecek, bir arada çok güçlüsünüz!
- 16:49 - Kayım girişimine karşı CHP olağanüstü kurultaya gidiyor
- 16:47 - İmamoğlu krizi sonrası piyasaya bir müdahale daha: Merkez Bankası'ndan 91 günlük likidite hamlesi
- 16:45 - Patates üreticilerine duyuru: Genel Tarım Sigortası Fonu listeleri asıldı
- 16:24 - Özgür Özel: Her yeri tutsalar herkes evinin önüne çıksın, birleşebildiği herkesle birleşsin
- 15:32 - İstanbul Valiliği'nden yeni karar: Saraçhane çevresindeki bazı yollar 24 saatliğine trafiğe kapatıldı
- 15:31 - Gözaltıların üçüncü gününde neler yaşanıyor?
- 15:27 - Kayıp yüzde 7'yi aştı: Borsada ikinci kez devre kesici uygulandı
- 15:26 - Özgür Özel: 81 İlde halkı meydanlara çağırdı!
- 15:23 - Veteriner Hekimlikte Yeni Çağ: Yapay Zeka ve Teknoloji Şart!
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.