Girne, Lapta, Alsancak, Çatalköy ve Esentepe belediyeleri, Girne İkinci Bölge Emirnamesi ile ilgili görüş almak için Girne’de toplantı düzenledi.
Saat 11.15’te Grand Pasha Otel’de başlayan toplantıda, Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan konuyla ilgili katılımcılara teknik bilgi verdi.
Toplantı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün açılış konuşmasıyla başladı.
Ardından Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan, Girne İkinci Bölge Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişiklikler hakkında katılımcılara teknik bilgi vererek soruları yanıtladı.
Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, belediyelerin meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve konuyla ilgi duyan vatandaşlar katıldı.
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı da toplantıda hazır bulundu.
GÜNGÖRDÜ: “GİRNE İKİNCİ BÖLGE EMİRNAMESİ UZUN BİR SÜREDEN BERİ GÜNDEMİ MEŞGUL EDİYOR”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Girne İkinci Bölge Emirnamesi’nin uzun bir süreden beri gündemi meşgul ettiğini belirterek, kent merkezi ile diğer yerleşim yerlerinde farklı farklı emirnamelerin bulunduğunu dikkat çekti.
Güngördü, toplantıyı Girne, Lapta, Alsancak, Çatalköy ve Esentepe Belediye Başkanları ile birlikte emirnamelerde yapılmak istenen değişiklikler ve bununla ilgili yapılması düşünülenlerin içereği hakkında bölge halkına, teknik eleman ve sivil toplum örgütü temsilcilerine bilgi vermek için düzenlediklerini söyledi.
Toplantının İyi İdare Yasası’nın öngördüğü yönde resmi değil, bilgilendirici mahiyette olduğunu belirten Güngördü, bu kapsamda Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan’ın emirnamede yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili bilgi vereceği kaydetti.
“İMAR PLANSIZ HİÇBİR KENT DÜŞÜNÜLEMEZ”
Girne İkinci Bölge Emirnamesi’yle ilgili görüşlerini de aktaran Güngördü, kentlerin kurtuluşunun imar planlarından geçtiği ve imar plansız hiçbir kentin düşünülemeyeceğini vurguladı.
1989 yılında çıkarılan 55/89 sayılı İmar Yasası’ndan beri Girne’nin imar plansız olduğu ve bugünlere sürekli emirname ve emirname değişiklikleriyle geldiğini anımsatan Güngördü, gelinen aşamada Girne Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin bu konuda görüşlerinin net ve açık olduğu kaydetti.
Girne Belediyesi’nin Çatalköy Belediyesi ile Karmi’den Arapköy’ü içine alan bölgede başlattığı ortak çalışmadan bahseden Güngördü, arazilerdeki tüm fonksiyonların bilgisayarlara işlendiğini ve bununla ilgili kasım- aralık aylarında halka açık toplantı düzenleyeceklerini belirtti.
Güngördü, hazırlayacakları imar planını ise Nisan-Mayıs 2017’de birleşik kurula sunacaklarını ifade ederek, buradan çıkacak kararın Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra artık Girne’nin bir imar planı olacağını kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.