İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği 23 Haziran Perşembe günü “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi” projesi ile ilgili Bilgilendirmesi ve Uygulama Seminerini gerçekleştirdi. Seminerin açılış konuşmasını İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Başkanı Ayşe Sevinç Gürünlü yaptı. Gürünlü, açılış konuşmasında etkinliğin amacından ve İnsan kaynakları Yönetimi Derneğinin vizyonu, misyonu ve değerlerinden bahsetti. Ayşe Sevinç Gürünlü’nün konuşmasının ardından İhtiyat Sandığı Dairesi İstihdam Destek Uzmanı Saygın Yükseler Yerel İşgücü İstihdamının desteklenmesi tüzüğü ve uygulaması hakkında bilgiler aktardı. Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Yükseler, aynı zamanda başvuru uygulamaları üzerine de örnekler verdi.
“Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi” projesi Bilgilendirme ve Uygulama seminerine farklı sektörlerde görev yapan İnsan Kaynakları çalışanları ve yöneticiler katıldı. Seminerin sonunda katılımcıların yanıtladığı değerlendirme anketinde tüzük konusunda açık ve net bilgiler verilmesinin ve örnek uygulamaların yapılmasının faydalı olduğunu belirttiler.
“Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi” projesinin KKTC çalışma hayatında daha etkin ve verimli uygulamabilmesine katkıda bulunmak amacı ile,seminer katılımcıları ile dernek yönetim kurulunun soru, görüş ve önerileri ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacaktır. Seminer değerlendirme raporunun özeti,ileri tarihte derneğin web sitesi ve facebook adresinden yayınlanacaktır. (http://www.kktcikyd.org/ www.facebook.com/kktcikyd)
İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Hakkında
İlk defa akademisyenler tarafından 2001 yılında kurulan ve 2013 yılında tekrar aktif hale getirilen İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, “Sürdürülebilir toplumsal başarının elçilerine rehber olmak”vizyonu ile çalışma alanı ve insan yönetimi ile ilgili olan tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplayarak, insan yönetiminin geliştirilmesini, K.K.T.C’deki çalışma koşullarının iyileştirilmesini, istihdamı artırmak için kaliteli ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini destekleyen çalışmalar yapmak amacına sahiptir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.