• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

Kadınlar boşanma mağduru

Kadınlar boşanma mağduru
Ülkemizde her geçen gün artan boşanma davalarında kadınlar büyük mağduriyet yaşıyor. Yıkılan yuvalarda boşanmış kadınlar hem toplum, hem de ekonomik yönden ciddi baskılara maruz kalıyor.

KADINLARIN YÜZDE 70’İ BOŞANMA MAĞDURU: Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadın hakları ve kadının ülkemizdeki konumu gündeme gelirken, ülkemizdeki kadınların çok yüksek oranda, evlilik sorunu yaşadığına ve yüzde 70 oranında boşanma mağduru olduğuna dikkat çekiliyor. Boşanma sonrasında ise kadınlar hem toplumsal hem de ekonomik yönden zor bir döneme giriyor.

‘AİLE EĞİTİM PROJESİ’ BAŞLIYOR: Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çalışma alanına giren en büyük sorunlardan birinin evlilik sorunları, ailelerin parçalanması ve boşanmalar olduğunu saptayan Sosyal Hizmetler Dairesi, buna yönelik hazırlanan ‘Aile Eğitim Projesi’ kapsamında, tüm sosyal hizmet memuruna eğitim verilmesinin ardından, memurların ve uzmanların tüm bölgelerde ailelerle çalışma yapması planlanıyor.

Rana SARRO

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadın hakları ve kadının ülkemizdeki konumu gündeme gelirken, ülkemizdeki kadınların çok yüksek oranda, evlilik kaynaklı sorunlar yaşadığına ve yine kadınların yüzde 70 oranında boşanma sonrasında mağdur olduğuna dikkat çekiliyor. Boşanan kadınların boşanma sonrasında yeni mağduriyetler yaşadığı göze çarparken, bunun nedeni ise hem ekonomik olarak kadınların daha zayıf olması, hem de toplumsal olarak boşanmalara, toplum nezdinde hala çok iyi bakılmaması olarak gösteriliyor.

how_to_make_a_trial_separation_work_and_not_always_end_in_divorceSOSYAL HİZMETLER BOŞANMALARA MERCEK TUTUYOR

Özellikle kadınların içinde bulunduğu zor koşulların, yasalar ve olanaklar çerçevesinde iyileştirme çalışmaları yapan Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, karşılaştığı başlıca sorunların boşanmalarla ilgili olduğu belirtiliyor.  Dairenin çalışma alanına giren en büyük sorunlardan birinin evlilik sorunları, ailelerin parçalanması ve boşanmalar olduğunu Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından saptanırken, buna yönelik hazırlanan ‘Aile Eğitim Projesi’ kapsamında, tüm sosyal hizmet memuruna eğitim verilmesinin ardından, memurların ve uzmanların tüm bölgelerde ailelerle çalışma yapması planlanıyor.

KADINLARIN DURUMU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, dairenin çalışma alanına giren kadınların durumuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Kadınların, kendi kendine yetebilmeleri, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve sosyal hayata katılımlarının önemine işaret eden Umure Örs, kadınların içinde bulunduğu zor koşulların, yasalar ve olanaklar çerçevesinde iyileştirme çalışmaları yapıldığını belirtti.

BOŞANMIŞ AİLE SORUNU

Ülkede çok yüksek oranda, evlilik sorunu yaşayan kadın olduğuna dikkati çeken Umure Örs, boşanmış aile sorununun ülkede oldukça fazla olduğunu kaydetti.

Evlenen çiftlerin boşanma oranının yüzde 70 oranında olduğunu işaret eden Örs, “Boşanmalardan kaynaklı ailelerle yaşanan sıkıntılar var” diyerek, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bu dönemde, en yoğun olarak boşanma sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

“AİLELERLE ÇALIŞILACAK”

Daire Müdürü Umure Örs, “Bu sorunu birebir yaşadığımız için ne yapabileceğimizi düşündük ve ‘Aile Eğitim Projesi’ hazırladık” diyerek, bu proje kapsamında, 30 Mart tarihinde Türkiye’den gelecek uzmanlar tarafından, Daire’deki tüm sosyal hizmet memurlarına, bir hafta süreyle tam zamanlı eğitim verileceğini açıkladı.

Ailelerin iletişim becerilerini geliştirmek, sorunlarıyla mücadele edebilmek ve tanımlayabilme becerilerini geliştirebilmek için, bu projeyi yürüteceklerini kaydeden Umure Örs, ardından 40 sosyal hizmet memurunun tüm bölgelerde ailelerle çalışacağını anlattı.

“KADINLARIN REFAH DURUMA GELEBİLMELERİ…”

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, daireye bağlı sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet memurları, psikologlar ve danışmaların; eşinden ayrılmış olan kadınların veya özellikle küçük çocukları olup da çalışma olanağı kalmamış olan kadınların, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha refah duruma gelebilmeleri için çalışmalar yaptığını belirtti.

“ÇALIŞMA OLANAĞI OLMAYAN KADINLAR…”

Umure Örs, maddi yoksulluk yaşayan ve küçük çocukları olduğu için çalışma olanağı kalmayan kadınlara, yasalar ve tüzükler çerçevesinde sosyal yardım verildiğini; geliri olup da psikolojik desteğe ihtiyacı olan ya da sorunlarla mücadele etme becerisi olmayan kadınlara da, farklı şekillerde yürütülen çalışmalarla yardım edilmeye çalışıldığını anlattı.

“İŞ SORUNU YAŞAYAN KADINLAR…”

İş sorunu yaşayan kadınlarla ilgili de Çalışma Dairesi veya özel kuruluşlarla çalışmalar yürütüldüğünü de anlatan Umure Örs, “sırasında kurumsal kimliğimizi bir kenara bırakarak, çevremizdeki dostlarımızla dahi irtibata da geçerek, işsiz kadınlarımıza iş olanağı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“KADINLAR HER ALANDA GÜÇLENDİRİLMELİ”

Umure Örs, kadınların yalnız aile içinde değil her alanda güçlendirilmesi ve erkeklerle eşit alanda yer almasının da önemine işaret etti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler