• BIST 9471.94
  • Altın 3938.747
  • Dolar 38.033
  • Euro 43.3198
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Kahire’de Diaspora konulu yeni üçlü görüşme

10 Ocak’ta Kahire’de diaspora konularında üçlü bir bakanlar görüşmesi yapmasının beklendiği belirtildi.
Kahire’de Diaspora konulu yeni üçlü görüşme

Rum Yönetimi’nin Dış Rumlardan Sorumlu Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Terens Quick ve Mısır’ın Diaspora ile Göç Politikasından Sorumlu Bakanı Nabila Makram’ın 10 Ocak’ta Kahire’de diaspora konularında üçlü bir bakanlar görüşmesi yapmasının beklendiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, üç bakanın Kahire’de yapılacak olan bu görüşmede, “Nostos-3” olarak bilinen “Nostos- Köklere Geri Dönüş” programının üçüncü aşamasının içeriği, ana fikri ve yerine karar vermelerinin beklendiği belirtildi.

Rum Yönetimi’nin Dış Rumlardan Sorumlu Başkanlık Komiseri Fotiu ise konu hakkında Rum Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada, “Nostos- 3’ün” Avustralya’da gerçekleştirileceğini çünkü burada Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’dan birçok gurbetçinin yaşadığını ve üç ülkenin diaspora örgütlerinin “Nostos-3’ün” Avustralya’da gerçekleştirilmesini istediklerini ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler