Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, entegre katı atık yönetiminin bir an önce ülke gerçeklerine göre belirlenip bir bütün olarak hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın girişimleriyle 18 Haziran'da gerek katı gerek sıvı atık dökümüne kapatılan Kalkanlı vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları başladı.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Dinçyürek, bugün bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Dinçyürek, ülkedeki tüm vahşi depolama alanlarının kapatılıp, yeterli sayıda transfer istasyonları da inşa edilerek, ülkenin tüm evsel katı atıklarını bir merkezde düzenli depolama ile toplamayı amaçladıklarını söyledi.
Entegre katı atık yönetiminin bir an önce ülke gerçeklerine göre belirlenip bir bütün olarak hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Dinçyürek, şöyle devam etti:
"Bu tip vahşi depolama alanlarını kapatmak önemli. Ancak bu alanları sadece kapatıp bırakmak olmaz. Bu alanları yeniden doğaya ve çevreye kazandırmamız gerekiyor"
Kalkanlı'daki vahşi çöp depolama alanında bugün itibariyle rehabilite konusunda ilk çalışmalarının başladığını söyleyen Dinçyürek, ilk etapta amacın rüzgarlar ile birlikte oluşabilecek yangınlara önlem almak olduğunu vurguladı.
Dinçyürek, bölgede geniş bir alana yayılan atıkların daha küçük bir alanda toplanacağını ve bunun yapılan çalışmaların ilk aşamasını teşkil edeceğini belirtti.
REHABİLİTASYON İÇİN PROJE VE FİZİLİBİLİTE RAPORU HAZIRLANACAK
Bakan Dinçyürek, 3-4 gün sürecek bu çalışmaların ardından teknik elemanlar nezaretinde rehabilitasyon için proje ve fizilibilite raporu hazırlanacağını ve bölgenin usulüne uygun rehabilite edileceğini ifade etti.
Dinçyürek'e incelemeleri sırasında Müsteşarı Bülent Arkın ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de eşlik etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.