Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği başkanlarından merhum Ahmet Ulaş anısına, KTMMOB Konferans Salonu’nda Kapalı Maraş konusunda panel düzenlendi.
KTMMOB’den yapılan açıklamaya göre, panel öncesi konuşan KTMMOB Başkanı Seran Aysal, Ahmet Ulaş’ın çalışmalarına ilişkin örnekler verdi ve onun işaret ettiği doğrultuda KTMMOB’nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Aysal, KTMMOB’nin ülke için önemli konularda politika üretmek ve toplumun önünün açılmasına katkı koyma hedefi olduğunu, bu çerçevede Kapalı Maraş bölgesinin mercek altına alınıp çalışmasını gündeme getirdiklerini ve buna dönük çalışmaların sürmekte olduğunu belirtti.
Gecede Bektaş Göze’nin moderatörlüğünde Kapalı Maraş konusunda yapılan panele konuşmacı olarak katılan Mağusa İnisiyatifi aktivisti Okan Dağlı ve Rum sivil toplum örgütü Yeniden İnşa ve Yeniden Yerleşime Açılması Konseyi (ETEK) Başkanı Nikos Mesaritis birer bildiri sundu.
Okan Dağlı, Mağusa’nın Engomi’den Salamis’e, Mağusa kalesinden Maraş’a uzanan hikayesini anlatarak, Kapalı Maraş’ın bu bütünün bir parçası olduğunu anlatı.
Panelde Rum sivil toplum örgütü Yeniden İnşa ve Yeniden Yerleşime Açma Konseyi (ETEC) Başkanı Nikos Mesaritis de, Kapalı Maraş’ın modern inşaat yöntemleri açısından (beton v.b.) bir müze durumunda olduğunu kaydetti.
Okan Dağlı ve Nikos Mesaritis konuşmalarında, kentin; mühendislerin ve bilim insanlarının incelemesine açılması gerektiğini de vurguladı.
Panelde yapılan konuşmalarda ayrıca, Maraş’ın kapalı tutulmasının salgın hastalık dahil olumsuz koşullara neden olduğu da belirtildi.
Panel, izleyicilerin soruları ile tamamlandı.
Panel sonunda KTMMOB Başkanı ve Ulaş ailesi tarafından panelistlere birer teşekkür plaketi takdim edildi.
Kapalı Maraş panelde tartışıldı
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği başkanlarından merhum Ahmet Ulaş anısına, KTMMOB Konferans Salonu’nda Kapalı Maraş konusunda panel düzenlendi.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 19:14 - Metsola: AB, BM çerçevesi içerisindeki çabaları destekleyecek
- 18:38 - Polis memuru aday adayları temel eğitimlerine başladı
- 18:21 - “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” Genel Kurul’a sevk edildi
- 18:12 - Fırtınamsı rüzgârlar yarın 12.00’ye dek sürecek
- 18:10 - Su krizi, ormansızlaşma ve iklim değişikliği tehdidine dikkat çekildi
- 12:46 - Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Dünya Şiir Günü Coşkusu
- 12:23 - Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Alman emlakçının davası 2 Nisan’a ertelendi
- 12:12 - Turizmde Türkiye ve KKTC arasında yeni işbirlikleri gündemde
- 11:59 - Son dakika! Yavaş'tan ön seçim açıklaması: 'Pazar günü İmamoğlu için oy vereceğim'
- 11:37 - İBB soruşturması devam ediyor: Ali Nuhoğlu 40 milyon lirayla yakalandı
- 11:26 - Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası Veteriner Hekimliği Eğitimi
- 11:11 - Gazimağusa’da Trafik Kazası: Bir Yaya Ağır Yaralandı
- 11:08 - Gözaltına alınan İmamoğlu’nun hesabından yeni paylaşım: Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz
- 11:06 - Ertuğrul Özkök: 48 saatlik paniğin nedeni, AKP kalelerinden gelen son anket sonuçları mı?
- 11:05 - İsmail Saymaz'ın avukatı: İBB operasyonu sırasında etkili gazetecilik yapmasını engellemek için gözaltına aldılar
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Kılıçdaroğlu: Bugün dünden daha fakirsen tek sebebi Erdoğan
Kılıçdaroğlu yeni video yayınladı: İlk turda bitirelim, haydi!
KAYAD'dan "Kızımın hikayesi…"
Lefkoşa Küçükkaymaklı'daki ölümlü kazanın görüntüleri ortaya çıktı!
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.