• BIST 9363.96
  • Altın 4073.909
  • Dolar 38.4454
  • Euro 43.7156
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karadeniz Kültür Derneği’nden Yeni Erenköy İnsiyatifi’ne destek

Kıyıların Korunması” yan başlıklı 38. Maddesinin uygulanmasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu belirtti.
Karadeniz Kültür Derneği’nden Yeni Erenköy İnsiyatifi’ne destek

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, tüm kıyıların Belediye sınırları dahiline alınması ile birlikte, ülkenin her bölgesinde halkın denizlerden yararlanma hakkını düzenleyen Anayasanın “Kıyıların Korunması” yan başlıklı 38. Maddesinin uygulanmasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Baki Aygün yaptığı açıklamada, “Birçok belediyemizde olduğu gibi Yeni Erenköy Belediyesi’nde de son günlerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların bölge halkı üzerinde yarattığı sıkıntılar Belediye’ye verilen plajın “geri mi alınıyor?” kaygısı ile doruğa ulaşmıştır” dedi.

“KKTC sınırları içerisinde denize en fazla 30 dakikalık uzaklıkta yaşayan insanlarımızın ve özellikle de 40 yılı aşkın Karpaz Bölgesinde bu sahillerin bir nevi bekçiliğini yapmış; genelde Karpaz özelde Yeni Erenköy bölge insanının sahilsiz kalması kabul edilemez” diyen Aygün, “Bu itibarla Yeni Erenköy İnisiyatifinin başlattığı mücadeleye destek belirtir ve Hükümetimizi bölge insanının kaygılarını giderici kararlar almaya çağırırız” ifadesini kulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler