• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Khora'dan yeni kitap

Khora kitaplığının 47. kitabı ve üçüncü öykü kitabı olan “Halim Çileli’nin Fevkalade Serüvenleri- mizah hikâyeleri” isimli kitap çıktı.
Khora'dan yeni kitap

Khora kitaplığının 47. kitabı ve üçüncü öykü kitabı olan “Halim Çileli’nin Fevkalade Serüvenleri- mizah hikâyeleri” isimli kitap çıktı.

Khora açıklamasına göre, Zeki Erkut’un yazdığı ve 23 kısa hikayeden oluşan kitap, 1980’li yıllarda dönemin muhalif gazetesi YENİDÜZEN’de yayınlanan hikayelerden oluşuyor. Kitapta, Halim Çileli karakteri ve Fuar mahallesinde yaşanan trajik komik olaylar anlatılırken aslında hikayeler, günlük olayları mizahi bir üslupla yansıtıp eleştirmeyi amaçlıyor.

Khora açıklamasında, “Saf, yardımsever, kimseye hayır diyemeyen bu yüzden başı beladan kurtulmayan, içimizden birisi olan Halim Çileli’nin hikâyeleri, 1980’lerde yazılmış olmasına rağmen hala güncelliğini koruyor” denildi.

Khora Yayınları’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’a has kelimelerin de bulunduğu kitapta, bu kelimelerin Kıbrıs ağzında kullanılanına sadık kalındığı belirtildi. Kapak tasarımını ressam Nilgün Güney’in yaptığı kitap, 163 sayfadan oluşuyor.  “Halim Çileli’nin Fevkalade Serüvenleri- mizah hikâyeleri” kitabına, Lefkoşa Ledra Palace ışıklarında bulunan Khora Kitap Cafe’den, Khora Akdoğan satış noktasından, Khora Mağusa şubesinden ve tüm seçkin kitapçılardan ulaşabiliyor.

ZEKİ ERKUT KİMDİR

Zeki Erkut, 1950’de doğdu. İstanbul Üniversite’sinde İşletme-Finans eğitimi gördü. Bir yandan da aktif olarak öğrenci hareketi ile sendikal, demokrasi ve barış mücadelesinde yer aldı. Yenidüzen ve İleri Basımevi’nin kuruluşunda bulundu. Türkiye’de yayınlanan “Politika” gazetesi köşe yazarlığı ve Kıbrıs temsilciliğini “Adımlar”, “Alınteri”, “Yeni Açılım”, “Amaç”, “Gün” gibi işçi sınıfı hareketinin yayın organları izledi. Türkiye dışında da kimi sol yayın organlarında yazıları yayımlandı.  Yenidüzen’de uzun yıllar köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı.  Devrimci Gençlik Derneği, DEV-İŞ  ve K. T. Gazeteciler Cemiyeti yönetimlerinde bulundu.

1975’te CTP’ye katıldı ve 2002 yılına kadar MYK ve PM üyeliğinin yanı sıra bir dönem Yüksek Onur Kurulu Başkanı olarak basın-yayın-propaganda, eğitim ve örgütlenme alanlarında faaliyet yürütmek suretiyle politik yaşamda aktif rol oynadı. On yıl süreyle K.T. Barış Derneği Başkanlığı görevini ifa etti. Nehir Yayınları’nı kurup “Kıbrıs Tarihinden Sayfalar” (Haşmet Gürkan), “Şu Müthiş Savaş Yılları” (Fikret Demirağ) ve diğer bazı kitaplar yayınladı.

Merkezi İsviçre’de olan İşkenceye Karşı Dünya Örgütü’nün (World Organization Against Torture) Kıbrıs temsilcisi görevini üstlendi. Girne Amerikan Üniversitesi ve Southeastern University’de (ABD) finans alanında MBA’ini tamamladıktan sonra bankacı olarak çalışırken bir yandan da üniversitede yarı zamanlı olarak “Bankacılık ve Finans” dersleri verdi. SİM radyoda “Adım Adım Avrupa Birliği”, “Peynir Gemisi” ve “Cazmatik” programlarını hazırlayıp sundu. KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ile K.T.Koop. Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptıktan sonra aktif iş yaşamından ayrıldı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler