Kıbrıs’ın hemen karşı tarafında yer alan Akkuyu Nükleer santrali için Kıbrıs’ta sivil toplum kuruluşları bir kez daha reaksiyon gösteriyor. 26 dernek, oda, vakıf, birlik, sendika ve siyasi partinin de katılımıyla çalışmalarını sürdüren “Nükleere Hayır Platformu” 27 Aralık’ta Lefkoşa Sarayönü’nde başladıkları imza kampanyası ile farkındalık yaratmak ve amacı ile bir dizi eylem gerçekleştirecek. Öncelikle bilinçlendirme kampanyaları ile çalışmalarına başlayan platform Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer güç santraline karşı konferans ve yürüyüş ile yeni bir aşamaya geçiyor. 10 Ocak Cumartesi günü ‘‘nükleere karşı uluslararası konferans’’ ve 17 Ocak Cumartesi günü ise “nükleere karşı yürüyüş” gerçekleştiriliyor.
Konferansa TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Çevre Yüksek Mühendisi Baran Bozoğlu “Nükleer Santrallerin Etkileri ve ÇED Süreci”; Hacettepe Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler “Nükleer Santraller ve halk sağlığı üzerine etkileri”; Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan “Akkuyu Nükleer Santralinin Olası Sağlık Etkileri ve Türkiye'de Nükleer karşıtı Mücadelenin Tarihi”; Greenpeace Akdeniz Bölge Sorumlusu Devin Bahçeci ise “ Akkuyu Nükleer Santraline Karşı Mücadele Süreci ve Bölgeye Vereceği Zararlar” konulu sunum yapacak.
TÜRKİYE’DE DE TEPKİLER BAŞLADI
Greenpeace, yapılması planlanan Mersin/Akkuyu Nükleer Santralinin ÇED raporuna karşı dava açtı. 3 Aralık tarihinde onaylandığı açıklanan Çevresel Etki Değerlendirmesine açılan dava 6 Ocak’ta 20 kişinin katılımıyla Mersin İdare Mahkemesi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.