• BIST 9810.94
  • Altın 3700.742
  • Dolar 37.9575
  • Euro 41.0442
  • Lefkoşa 5 °C
  • Mağusa 7 °C
  • Girne 9 °C
  • Güzelyurt 2 °C
  • İskele 7 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -2 °C

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden barışa katkı

Uluslararası kuruluşlarla işbirliği
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden barışa katkı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) kardeş kuruluşu olarak bu yıl yüksek öğretime başlayan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Doç.Dr. Mehmet Nesip Öğün başkanlığında  KAU Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (ICPRS) kuruluş çalışmalarına tamamladı.

KAU bünyesinde kurulan araştırma merkezi özellikle ‘’Barış ve güvenlik’’alanında akademik araştırmalarda bulunarak elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle analiz ve raporlar yayınlayacak.

Terörizm en önemli sorunlar arasında

Doç.Dr. Öğün yönetiminde çalışmalarını sürdüren merkez; 21. Yüzyılın en büyük güvenlik sorunlarından biri olan terörizm, barış ve çatışma çalışmaları, sivil-asker ilişkileri, siber güvenlik, stratejik iletişim, askeri bilimler ve Kıbrıs çalışmalarını gerçekleştirecek.

ICPRS Merkezi, geniş kapsamlı konular için yaptığı araştırma ve çalışmalarını uluslararası alanda da ilgililerle paylaşacak.

 

Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi, dünyada uluslararası güvenlikle ilgili tanınmış Akademisyen ve uzmanlardan oluşan ‘’Uluslararası Danışma Kurulu’’ ile faaliyetlerini sürdürürken, yürütmekte olduğu merkez çalışmalarını Uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde sürdürüyor.

Hacettepe Üniversitesi’yle konsensüs

İlk olarak “Hacettepe Üniversitesi Barış ve Çatışma Çalışmaları” departmanıyla akademik iş birliği üzerine konsensüs kuran merkez, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi olarak bu faaliyetleri KKTC üzerinde çalışmalar yaparak gerçekleştirecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler