Yıldırım, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ilişkiler menfaat ilişkisi değildir. Bu ilişkiler, Kuzey Kıbrıs'ın geleceğe olan yolculuğunda ekonomik olarak, siyasi olarak güçlü bir şekilde hazır olması, olası çözümde iki tarafın eşit, adil temsil edildiği bir federatif yapıya yönelik hazırlıklarını tamamen ikmal etmesidir. Bu bağlamda biz her alanda bir dayanışma içindeyiz, tecrübe paylaşımımız var." dedi.
"Dünyaya güzel bir mesaj olur diye düşünüyorum"
Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, biçimsel konularla uğraşılmasının kalıcı ve adil bir çözüme ulaşmayı zorlaştıracağına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:
"Benim tercihim, icabında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşebilir, bizimle görüşebilir. Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Sayın Çipras'la görüşebilir. Bunlar da bu konudaki tarafların samimiyeti açısından dünyaya ve iki topluma güzel bir mesaj olur diye düşünüyorum."
"Müttefikliğe uygun değil"
Yıldırım, bir gazetecinin, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ABD-İsveç ortak yapımı antitank roketi ele geçirilmesine ilişkin sorusuna, "Şüphesiz müttefikliğe uygun değil. Müttefik demek, stratejik ortak demek, karşılıklı hak ve hukuka saygı göstermek demek. Türkiye'nin terörle mücadelesinde bütün dostlarımızın yanımızda olmasını bekliyoruz." yanıtını verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.