ABD Ortadoğu’yu karıştırmayı yine kendine görev edindi. Suudi Arabistan’ı ziyaret ettikten sonra, Kudüs’te, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması için imzayı da attı. Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi de bunu seyretti ve ağızlarını açmadı.
ABD dikkat ederseniz çok şeyler kotarmaya çalışıyor. Eski İpek yolunun canlandırma çalışmaları devam ederken, ipek yolunun üzerinden geçecek olan 66 ülkenin 30’unda terör olayları başladı.
ABD, Afganistan’ı terk edeceğim derken, birden rota değiştirilerek NATO orada kalacak denildi.
Afganistan’ın neyi var diye soranlara hemen söyleyeyim. Hindistan, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan, İran ve Çin ile komşu olan Afganistan, stratejik bir ülke olma özelliğini taşıyor. Bunun yanısıra yer altı zenginlikleri ve eski ipek yolunun üzerinde olması nedeniyle de ABD nezdinde onu vazgeçilmez yapıyor.
İngiltere, AB’den ayrılıp Çin’e yaklaşınca ve özellikle ipek yolunun destekleyici bir ülke konumuna gelince terör ile tanışmaya başladı. Londra ve Mancherster derken terörün yarattığı korkuyu tüm benliğinde hissetmeye başladı.
Tabi ABD’de yaşanan terör olayları da tesadüf değil. Londra’da yaşanan son terör olayından sonra ABD’nin Orlando kentinde yaşanan terör olayı bence Kraliçe ile Rothshild ailesi arasında yaşanan bir mücadeledir.
ABD, şirketleri vasıtası ile AB’ye hakim olmaya çalışırken onun en büyük destekçisi de Almanya ve onun şansölyesi Merkel oldu. AB’de içerisinde Almanya’nın başını çektiği grup ile birlikte hareket eden ABD ve 66 ülkede bankası ve bazı ülkelerdeki merkez bankalarının sahibi olan Rothshild ailesi Çin’in bankeri olma yolunda önemli adımlar atan ve ipek yolunun en büyük destekçisi olan İngiltere’ye de terör ile ders vermek ve onu yola getirmeye çalışıyor.
Sahibi olduğu Moods ve Fed ile güçlü İngiltere ekonomisine emir eri faiz sihirbazı George Soros ile zarar veremeyeceğini bilen Rothshild ailesi Ortadoğu’da eski günlerine dönmek isteyen İngiltere’yi terör ile korkutmaya ve geri çekilmeye zorluyor.
Katar’da yaşananlarda filmin bir başka versiyondur. İran’a yakınlaşan Katar’a ders verilmeye çalışılıyor. Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı ABD’nin kayıtsız şartsız emir eri Abdülfettah el-Sisi öne çıkartılarak darbe sonrasında Katar’a kaçan Müslüman kardeşlerin iadesi istendi. Verilmeyince de Katar 7 Arap ülkesi ile dışlanmaya çalışıldı. Aslında Müslüman Kardeşlerin iadesi istemi bir bahanedir. Esas olan İran ile yakınlaşan dolaylı olarak da Rusya ile kol kola girmesi muhtemel olan Katar’a bir gözdağı verilmesidir. Katar’ın dışlanması da bundandır. Arap NATO’su denilen birlik dışında da bırakılan Katar olayı Arapların da ne kadar güvenilmez olduğunun bir kanıtıdır.
Türkiye’de İngiltere’ye yakın Abdullah Gül ile ABD’ye yakın bir Ahmet Davutoğlu’nun siyasi arenaya dönmek için manevra yapması ve yeni bir parti kuracaklarının söylenmesi yeni bir oyunun bence son perdesidir.
Fransa’da, Rotchildi ailesinin, bankasında Performansı ile göz dolduran ve olağanüstü hızlı yükselerek, milyarlarca dolarlık satış dosyalarını yöneten Fransa Başkanı Emmanuel Macron’un, ailenin desteği ile başkanlık koltuğuna oturması sanırım boşuna değildir. Yunanistan’da yine eski bir Rothschild ailesi çalışanı Aleksis Çipras’ın da elini kolunu sallayarak Yunanistan’da başbakan olması da keza boşuna değildir.
Ortadoğu’da yaşanan kavga aslında Rusya, ABD, İngiltere ve kısmen de Türkiye arasında yaşanan bir savaştır. Çin’in eski ipek yolunu canlandırmaya çalışmasının yanısıra ikinci bir ipek yolu ile İngiltere’ye kadar yük taşımaya başlaması, Asya Kalkınma Bankası ile mali alanda da boy göstertmesi sanırım Rothshild ailesi ile İngiltere arasındaki kavgayı kızıştıracak. Ve bu kavgada stratejik öneme haiz Kıbrıs’ta yer alacak.
Bu nedenle İngiltere ile ABD’de daha çok terör olayına rastlayacağız. Suriye’de daha çok PYD, YPG ve IŞİD’i konuşacağız.
Neyse şimdi oraları bırakıp bizim bu taraflara gelelim. UBP 30, CTP 20, HP 18, TDP 10.2, DP 9, YDP 4.8, TKP 2.2, BKP 1.2 bandında kaldı tartışmalarının dışına çıkmazken Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Ama biz bunu göremiyoruz.
.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.