• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 9 °C
  • Girne 12 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C

KKTC'de düşük doz radyosyanla çalışan hastane!

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi düşük doz radyosyanla çalışan hastane olma özelliğini taşıyacak...
KKTC'de düşük doz radyosyanla çalışan hastane!

Toplum Sağlığını Korumaya Yönelik Sürdürülen titiz çalışmalar conucunda 2016 Kasım ayında hizmete sunulması öngörülen Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 9 Kalemde Alınan Toplam 18 Parça Görüntüleme Cihazı ile KKTC’nin ilk ve tek düşük Doz Radyasyonla çalışan Hastanesi olma özelliğini taşıyacak.

 

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, modern tıbbın gerektirdiği tüm özellikleri karşılayacak şekilde donatılmış, her türlü tanısal ve girişimsel işlemin yapılabileceği bir cihaz parkuru kurulan hastanenin, sadece KKTC’deki değil bölgedeki en teknolojik ve aynı zamanda en güvenli hastane olarak halkımıza hizmet vererek ilklerin hastanesi olma özelliğini koruyacağı vurgulandı.

 

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hastane cihaz donanımı ile ilgili yaptığı açıklamada, düşük dozda çalışan ve dünyanın sayılı merkezlerinde kullanılan 3 Tesla Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) cihazı, çift tüp ve çift detektörlü BT cihazı, tomosentez yapabilen dijital mamografi sistemi yanı sıra, hasta yatağında çekim yapabilme özelliğine sahip mobil dijital radyografi cihazları ile anjiyografi ve radyografide kullanılacak cihazlar hakkında bilgi verdi.

 

Hasta Yatağında ve Ameliyathanede Görüntü Sağlayabilen Düşük Dozlu Çekim Cihazları

 

Prof. Dr. Nail BulakbaşıBiplan çift tüp ve çift dedektörlüanjiografi cihazı ile düşük dozda radyolojik ve kardiyolojik çekim sağlayabilmenin yanı sıra özellikle inme ve anevrizma tedavisi gibi nörovasküler girişimsel işlemler için ideal bir ortam yaratılacağını söyledi.

 

Dijital radyografi ve floroskopi cihazları ile standart dijital radyografi çekimleri dışında, skolyoz, ilaçlı böbrek, mide-bağırsak, rahim çekimleri gibi özel çekimleri yine düşük dozda yapabilme kabiliyetine sahip cihazlar olduğunu belirten Prof. Dr. Bulakbaşı, diğer cihazlarla ilgili şunları aktardı: “Dijital mobil radyografi sistemleriile hasta yatağında ve acil ünitelerinde, C kollu dijital radyografi sistemiile ameliyathane ortamında çekim yapma özelliğine sahip mobil cihazlar ile düşük doz limitlerinde elde edilecek yüksek kalitedeki görüntüler, hastane içerisinde kurulacak WiFi sistemi üzerinden çekildiği anda PACS sistemine aktarılabilecekve istenildiğinde de floroskopik olarak elde edilen hareketli görüntüler video olarak kayıt edilebilecektir. ”.

 

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hepsi düşük çekim yapabilen cihazlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tamamen düşük dozla çalışan bir Radyoloji Kliniği oluşturulacağını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler