Rum yönetimi, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki fiyat farkı üzerine KKTC’den alınan ilaç ve meyvenin Güney’e geçirilmesindeki yasağı kaldırdı.
Politis yasağın, KKTC’den akaryakıt alımının yasak olduğuna dair Rum Gümrük Dairesi genelgesinin gürültü koparması üzerine Rum Dışişleri Bakanı’nın çağrısıyla geçen Temmuz ayında düzenlenen toplantıda Yeşil Hat Tüzüğü’nün “değiştirilmesi, daha doğrusu izahı” ile kaldırıldığını haber verdi.
Gazete “İlaca Yeşil Işık… Üç Kiloya Kadar Meyveye De” başlıklı haberinde Yeşil Hat Tüzüğü’nde “değişiklik/izah yapılmasının ardından” Rum Gümrük Dairesi’nin son dönemde KKTC’den satın alınan “kişisel kullanım maksatlı ve bir aylık ihtiyaç oranında ilaca ve 3 kiloya kadar meyve” izin vermekte olduğunu yazdı.
Habere göre, Gümrük Dairesi KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarında bulunan Rum Gümrük birimlerine yazılı talimat göndererek Ağustos ayı başlarından beri “yalnızca kişisel kullanım için, bir aylık tedavi süresi için ve kişinin, kullanımından doğabilecek sonuçları konusunda sorumluluğun şahsına ait olduğuna dair belge imzalamak suretiyle” KKTC’den alınan ilaçların Güney’e geçişine izin veriyor.
Gümrük Dairesi’nin yazılı talimatı, kamunun bilgilenmesi maksatlı birkaç haftadır Gümrük kontrol noktalarında asılı bulunuyor. Talimatta “kişisel kullanım için olduğu kuşkulu, üzerinde işaret bulunmayan veya yanıltıcı işareti olan ilaçlar ile tarımsal ilaçların” Güney’e geçirilmesinin yasak olmaya devam ettiği de belirtiliyor.
Rum Gümrüğü ayrıca, KKTC’den Güney’e 3 kiloya kadar tarımsal ürün (meyve) geçirilmesine de izin vermeye başladı, ancak “hayvan ve hayvan ürünlerinin (et, süt, süt ürünü, deri, tüy, tarımsal gübre, v.b.) Güney’e geçirilmesi yasağı sürüyor. Habere göre, sadece Kıbrıs Türk Ticaret Odası belgesini taşıyan balık ticaretine müsaade ediliyor.
KKTC’den alınan ilaç ve tarımsal ürün artık “YASAK” değil
Rum yönetimi, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki fiyat farkı üzerine KKTC’den alınan ilaç ve meyvenin Güney’e geçirilmesindeki yasağı kaldırdı.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 18:40 - CHP'den tarihî miting | İmamoğlu milyonlara yapay zekâ ile seslendi; Özel, merkez medyaya meydan okudu, yeni boykot listesi açıkladı
- 18:31 - O İmama uyarı! Cenaze hizmetleri, kişisel kanaatlerle verilemez!
- 16:37 - Özel: Biz artık korkuyu evde bıraktık
- 16:35 - Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler AP Genel Kurulu’nda ele alınacak
- 16:34 - Erhürman yurttaşla bayramlaştı
- 16:31 - ARUCAD’da Dr. Fazıl Küçük konulu seminer düzenlendi
- 16:31 - Lefkoşa’da ani ölüm: 62 yaşında yaşamını yitirdi
- 19:26 - Bayram müjdesi... Elektriğe zam!
- 17:31 - Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Murat Pehlivan serbest bırakıldı
- 17:19 - 3 günlük Ramazan Bayramı pazar günü başlıyor
- 16:44 - Mutfakta ne pişiyor? Liderler 2 Nisan’da buluşuyor
- 16:00 - Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun oldu
- 15:58 - Bayramın birinci ve üçüncü günü sağanak bekleniyor
- 14:18 - Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nden TAK'a "Elçlik Protestosu Sansürü" protestosu
- 14:13 - Burak Maviş: Nazım Çavuşoğlu ve ilgili müdürler derhal istifa etmeli
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.