Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), ülkede son yıllarda her türlü şiddetin hızla yayılıyor olmasının en önemli nedenlerinden birinin uygulanan nüfus politikaları olduğunu kaydetti.
KTAMS Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bürosu tarafından 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, hızla değişen nüfus yapısına paralel olarak artan şiddet karşısında devlet şiddet mağduru kadınları korumasız bıraktığı ifade edildi.
“İKİ YILDA 608 KADIN ŞİDDETE MARUZ KALDI”
Açıklamada, “Son iki yılda 608 kadının şiddete maruz kalması, sekiz kadının da cinayete kurban gitmesi durumun vahametini ortaya koymaktadır. Uzun yıllar üzerinde çalışılıp yasası hazırlanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin acilen işlevsel hale getirilmesi, toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddeti önlemek adına atılacak çok önemli bir adım olacaktır” denildi.
Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu; bu nedenle devlet ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda iş birliği içerisinde çalışması gerektiği kaydedilen açıklamada, kadınların eğitim, ekonomi ve siyasal alanlarda yaşadığı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, şiddet konusunda farkındalık yaratmak adına eğitim programları düzenlenmesi, toplumsal cinsiyet rollerini pekiştiren unsurların ders kitaplarından çıkarılması adına devletin ortaya irade koyması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, “KTAMS Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bürosu olarak; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi; fırsat eşitliğinin önüne konan bilinçli ya da bilinçsiz görünür ve görünmez engelleri ortadan kaldırmak için mücadele edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadeleri yer aldı.
BİLDİRİ DAĞITILDI
Açıklamada, KTAMS’ın kadına karşı şiddetle mücadele için farkındalık yaratmak adına bu sabah bildiri dağıttığı da yer aldı.
KTAMS Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bürosu: “İki yılda 608 kadın şiddete maruz kaldı”
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), ülkede son yıllarda her türlü şiddetin hızla yayılıyor olmasının en önemli nedenlerinden birinin uygulanan nüfus politikaları olduğunu kaydetti.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 19:14 - Metsola: AB, BM çerçevesi içerisindeki çabaları destekleyecek
- 18:38 - Polis memuru aday adayları temel eğitimlerine başladı
- 18:21 - “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” Genel Kurul’a sevk edildi
- 18:12 - Fırtınamsı rüzgârlar yarın 12.00’ye dek sürecek
- 18:10 - Su krizi, ormansızlaşma ve iklim değişikliği tehdidine dikkat çekildi
- 12:46 - Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Dünya Şiir Günü Coşkusu
- 12:23 - Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Alman emlakçının davası 2 Nisan’a ertelendi
- 12:12 - Turizmde Türkiye ve KKTC arasında yeni işbirlikleri gündemde
- 11:59 - Son dakika! Yavaş'tan ön seçim açıklaması: 'Pazar günü İmamoğlu için oy vereceğim'
- 11:37 - İBB soruşturması devam ediyor: Ali Nuhoğlu 40 milyon lirayla yakalandı
- 11:26 - Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası Veteriner Hekimliği Eğitimi
- 11:11 - Gazimağusa’da Trafik Kazası: Bir Yaya Ağır Yaralandı
- 11:08 - Gözaltına alınan İmamoğlu’nun hesabından yeni paylaşım: Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz
- 11:06 - Ertuğrul Özkök: 48 saatlik paniğin nedeni, AKP kalelerinden gelen son anket sonuçları mı?
- 11:05 - İsmail Saymaz'ın avukatı: İBB operasyonu sırasında etkili gazetecilik yapmasını engellemek için gözaltına aldılar
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Kılıçdaroğlu: Bugün dünden daha fakirsen tek sebebi Erdoğan
Kılıçdaroğlu yeni video yayınladı: İlk turda bitirelim, haydi!
KAYAD'dan "Kızımın hikayesi…"
Lefkoşa Küçükkaymaklı'daki ölümlü kazanın görüntüleri ortaya çıktı!
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.