Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Şehir Plancıları Odası’nın, "Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi-Geçiş Süreci 2 (Değişiklik) Emirnamesi"nin Başbakan Ersin Tatar tarafından “sehven yayımlandı” denilerek iptal edilmesine karşı yaptığı başvuru sonucu, Yüksek İdare Mahkemesi’nin ara emri verdiği açıklandı.
Böylece, Resmi Gazete’nin 14 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan "Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi- Geçiş Süreci 2 (Değişiklik) Emirnamesi" yeniden geçerli oldu. Mahkeme kararıyla o günden bu yana emirname dışı yapılmış tüm işlemler de geçersiz sayıldı.
Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu’nun açıklamasına göre, mahkeme, karşı tarafı dinlemek için 29 Temmuz’a gün verdi.
Resmi Gazete’nin 14 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan "Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi- Geçiş Süreci 2 (Değişiklik) Emirnamesi" ertesi günkü gazetede “Düzeltme” başlığı altında “14 Temmuz 2020 tarihinde Resmi Gazete Sayı:137'de EK III A.E.462 sayfa 1129'da yayınlanan İmar Yasası (55/1989 Sayılı Yasa) altında (Değişiklik) Emirnamesi sehven yayınlandığından yürürlükten kaldırılır” denilerek kaldırılmıştı.
Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, Başbakan tarafından emirnamenin iptal edilmesine karşı yaptıkları ara emri başvurusunda mahkemenin ara emri kararı verdiğini, böylece 14 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan emirnamenin geçerli olduğunu, 15 Temmuz’dan bu yana yapılan emirname dışı tüm işlemlerin de geçersiz olduğunu söyledi.
Son bir yılda olduğu gibi emirname kurallarının geçerli olduğunu ifade eden Refikoğlu, mahkemenin karşı tarafı dinlemek için 29 Temmuz’da duruşma yapacağını belirtti.
KTMMOB ve Şehir Plancıları Odası’nın Başvurusu Sonucu Emirnameyle İlgili Ara Emri Verildiği Açıklandı
KTMMOB ve Şehir Plancıları Odası’nın Başvurusu Sonucu Emirnameyle İlgili Ara Emri Verildiği Açıklandı


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





- 19:04 - Özel: Adayımız Ekrem başkandır
- 19:02 - İmamoğlu'nun diplomasının iptali sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama: İdari yargıdan döneceğine inanıyoruz
- 18:51 - İmamoğlu: İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun kararı HUKUKSUZDUR.
- 18:44 - CHP’den İmamoğlu’nun diploma iptaline sert tepki: Bu kararı tanımıyoruz
- 18:37 - İstanbul Üniversitesi’nden tartışma yaratacak karar: İmamoğlu'nun diploması iptal
- 17:34 - Kıbrıs zirvesi... 4 yeni geçiş noktası açılıyor
- 17:26 - 5+1 Kıbrıs zirvesinden "Güven Yaratıcı Önlemler" çıktı...
- 15:47 - Cenevre'deki 5'li Kıbrıs toplantısı ikinci gününde devam ediyor; Avrupa yetkilileri arasında telefon trafiği
- 15:42 - Kıbrıs sorunu: Beşli Görüşmelerin Genel Oturumu Cenevre'de başladı
- 14:52 - İsrail'den Gazze'ye geniş çaplı hava saldırıları: En az 413 kişi öldü
- 14:25 - Akansoy: Çözümsüzlük ortamı hem Kıbrıslı Türklere hem de Kıbrıslı Rumlara bedel ödetiyor
- 14:17 - Meteoroloji’den toz uyarısı
- 13:24 - Tatar: Yapıcı bir tutum içindeyiz ve buna devam edeceğiz
- 13:08 - 17 saatlik yolculuk başladı: Uzayda 9 ay mahsur kalan iki NASA astronotu sonunda dünyaya dönüyor
- 13:02 - İmamoğlu'na 'diploma' soruşturması: Girne Amerikan Üniversitesi kurucu ortağının ifadesi ortaya çıktı
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.