Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora programında ders veren Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa ile aynı programda öğrenci olan Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Araştırma Görevlisi Nurdan Özreçberoğlu ve Ahmet Karahan Slovenya’nın Ljubljana şehrinde gerçekleştirilen “Uluslararası Eğitim ve Yeni Gelişmeler” konulu konferansa “Entellektüel yaratıcı düşünme becerilerinin matematiğe etkisi” (The Impact of Intellectual Creativity Skills on Mathematics) başlıklı bildirileri ile katkı koydular.
Yaratıcı düşünebilmeyi öğrencilere nasıl kazandırılabileceği konusunda hem öğrenci hem de öğretmenlerin görüşlerinin alınması ve özellikle öğretmen boyutunda neler yapılabileceğini ortaya koymak amacı ile hazırladıkları bildirilerinde, matematik öğretmenlerinin analitik düşünme becerisi ile ilgili tutumları ve öğrencilere bu becerilerin kazandırılması konusundaki görüşlerini ele aldılar. Yaratıcı, olasılıklı ve analitik düşünmenin ne olduğu ve öğretim programlarına dahil edilmesi konusunda önerilerin sunulduğu bildiride öğrencilerin yaratıcı, olasılıklı ve analitik düşünme becerilerini öğrenmekle bilgilerin kalıcılığının sağlanması ve mantık yürütülmesinin farklı bakış açıları ile zeka geliştirilmesinde etkin rol oynayabileceğine vurgu yapıldı.
“Sınıf Yönetimi Becerilerinde Öğretme Kimliğinin Etkisi: Sınıf Yönetiminin Süreç Sonucunda Kazandırdıkları”
Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa ise tek yazarlı olarak hazırladığı “Sınıf Yönetimi Becerilerinde Öğretme Kimliğinin Etkisi: Sınıf Yönetiminin Süreç Sonucunda Kazandırdıkları” (The Impact of Teaching Identity on Classroom Management Skills: Residual Process of Classroom Management) başlıklı bildirisinde, her öğretmenin zaman içerisinde şekillendirdiği öğretme kimliğinin sınıf yönetimi anlayışına etkilerini ele aldı.
Mesleki eğitim ve profesyonelliğin de vurguladığı bildiride Çağanağa, öğretmenlerin kişilik özellikleri ile öğretim kimliklerinin benzerlikler gösterdiğini ve öğretme-öğrenme sürecinde şekillenen öğretme kimliğinin sadece bireysel bir gelişim olmadığına, okul kültürü ve örgüt içerisindeki akademik çalışmalarında bu yolculukta etken olduğu görüşüne yer verildiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.