• BIST 9659.48
  • Altın 3766.878
  • Dolar 37.8973
  • Euro 41.0583
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

LGBTİ+ Bireylerden Karnaval Gibi Hafta Hazırlığı

Kıbrıs'ın kuzeyinde LGBTİ+ bireyler 17 Mayıs, 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalık sınıflandırmasından çıkarmasının yıldönümünü karnaval gibi kutlamaya hazırlanıyor.
LGBTİ+ Bireylerden Karnaval Gibi Hafta Hazırlığı

17 Mayıs, 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalık sınıflandırmasından çıkarmasının yıldönümü olarak Kıbrıs’ın kuzeyinde de “Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü” olarak kutlanıyor.  "17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü Organizasyon Komitesi" yirmiyi aşkın dernek, sivil toplum örgütü, sendika ve bağımsız aktivistler olarak bir araya geldi ve Salı gününden itibaren yüksek sesle topluma "LGBTİ Bireyler Vardır!" diyecek.

 

Ülkemizde 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transofobi ve Bifobi Karşıtlığı haftası nedeni ile oluşturulan “17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü Organizasyon Komitesi” birçok etkinliğe imza atıyor. "Toplum buna hazır değil" itirazlarına karşı "Hazırık!" diyen komite ve destekleyen örgütler, çok geniş bir etkinlik programı hazırladı. Bu kapsamda atölye çalışmaları, eğitim çalışmaları, söyleşiler, imza günleri, film gösterileri de gerçekleşecek. 21 Mayıs günü ise gökkuşağı bayrakları ve pankartlar ile “Onur yürüyüşü” yapılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler