• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 9 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 1 °C

Mağusa Günlükleri Projesi’nin Belediye ve Kadın konulu ikinci çalıştayı yapıldı

Gazimağusa Belediyesi’nin halkın beklentilerini istek ve görüşlerin tespit etmek amacıyla hayata geçirdiği Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında Belediye ve Kadın konulu Çalıştay dün 13:00 ile 18:00 saatleri arasında Mağusa Gelişim Akademisi’nde yapıldı.
Mağusa Günlükleri Projesi’nin Belediye ve Kadın konulu ikinci çalıştayı yapıldı

Gazimağusa Belediyesi’nin halkın beklentilerini istek ve görüşlerin tespit etmek amacıyla hayata geçirdiği Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında Belediye ve Kadın konulu Çalıştay dün 13:00 ile 18:00 saatleri arasında  Mağusa Gelişim Akademisi’nde yapıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda ‘’Kadın Olarak Gazimağusa’da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları’ ele alındı. Açılışa Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı Ali Oraloğlu ve DAÜ RektörVekili Prof. Dr. Necdet Osam da katıldı.

img_7379.jpg

Açılışta yurt dışında olduğu için Çalıştaya katılmayan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in mesajı okundu.  Arter mesajında, her geçen gün büyüyüp gelişen Gazimağusa’da kadının sosyal, politik ve ekonomik katkılarına olan ihtiyacın artmakta olduğunu belirterek,belediyenin kadın zerafetiyle şekillenen bir sosyal hayatın daha üretken bir toplum demek olduğunun bilinciyle hareket ettiğine vurgu yaptı. Çalıştaya katılamadığı için üzüntülerini bildiren Arter, organizasyona katkı koyan tüm kadınlara ve akademisyenlere teşekkür ederek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Açılışta konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ülker VancıOsam da,  ‘Günümüz Dünyasında Kadın Olmak’ konusunda dikkati çekerek, yaşamın içinde kadının pek çok rollere sahip olduğunu ve bu çerçevede kadının zorlu bir mücadele verdiğini kaydetti.

Önemli olanın kadın erkek ayrımı yapmaksızın, kadının da erkekler kadar eşit hak ve özgürlüğe sahip olarak, kadın farkındalığı artırılarak, tüm insanların onurlu bir yaşam sürmeleri olduğunu ifade eden Osam, kadın erkek eşitliğinin tohumlarının atıldığı yer olan Aile’ye bu bağlamda büyük görevler düştüğünü söyledi.

Aile’nin cinsiyet ayrımını ortadan kaldıracak en önemli kurum olduğunu dile getiren Ülker VancıOsam, kadın erkek eşitliğinde ataerkil sistemi çeşitli örneklerle anlattı.

Osam, kadının kent yaşamına katılımını artıracak düzenlemeler yapılmasının önemine de işaret ederek, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne de bu hassasiyetle hareket ederek üniversitede ‘Cinsel Tacize ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi’ nin imzalandığını da sözlerine ekledi.Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Binnur Yeşilyaprak da konuşmasında ‘Çalışan Anne ve Çocuk’ konusuna değinerek, çocuklarımızın ebeveynleri model aldığını, onların söylediklerimizi değil,yaptıklarımızı yapmayı tercih ettiklerini anımsatarak, anne ve babanın eşitlikçi politikaları hayata geçirerek çocukların doğru değerler ışığında büyümesine katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.

Yeşilyaprak, çalışan annelerin yaşamın başrol oyuncuları olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’de kadın olmanın, çalışan kadın olmanın ve eş-anne olmanın zorluklarını anlattı ve çalışan kadının birçok rolü birden oynadığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.

DAÜ İşletme Fakültesi öğretim görevlisi DoçDr.  Denizİşçioğlu danışman olarak, DAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Nicel Mazharmoderatör, Müzeyyen Alasyamoderatör ve Doç. Dr. Sibel Dinçyürek danışman olarak çalıştaya katılarak kadınlarla “Kadın olarak Gazimağusa’da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları’’ konusunu konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler